Annonce
Tarm

Nu kommer stationen til at stå skarpt igen: Million-donation sikrer bygningen til fremtiden

Den karakteristiske stationsbygning i Tarm skal blandt andet have nyt tag. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Furniture Station i Tarm er nu halvvejs med at skaffe pengene til en totalrenovering. Nu er der penge nok til at det vigtigste kan blive lavet.
Annonce

TARM: For blot få år siden var det mest oplagt at ringe til et nedrivningsfirma, men nu kan styregruppen bag Furniture Station i Tarm godt begynde at ringe til et tømrerfirma. Den gamle stationsbygning i Tarm har nemlig fået tilsagn om 2,2 million kroner fra Landsbyfornyelsespuljen til en restaurering.

Beløbet dækker 75 procent af renoveringen af klimaskærmen. Det indbefatter, at der skal lægges nyt tag på både selve stationsbygningen og pakhuset. Endvidere skal der sættes ny beklædning på pakhuset, og så skal der udbedres en utæthed, som har givet fugtskader. Samlet set bliver bygningen nu lukket helt af, så den er tæt.

Resten af pengene skal de frivillige selv finde. Noget bliver gjort ved at de selv udfører nogle arbejdsopgaver, og så handler det ellers om at finde alternative finansieringsmuligheder. Styregruppen vil helst undgå et banklån, men coronaen kommer også til at sætte sit præg på muligheden for at skaffe penge, da der i år ikke bliver halloween, hvilket plejer at give penge til arbejdet. Nu skal der søges fonde.

- Vi er glade for det beløb, der er sat af, siger Janni Juhler, formand for styregruppen, der også håber at donationen fra puljen vil åbne døre til fonde.

Annonce

Har brugt 700 timer

Hvis alle drømme skal realiseres, vil det koste seks millioner kroner at få bygningen sat helt i stand. I forvejen var der skaffet en halv million kroner, så totalt set er man nu halvvejs. Med donationen fra Landsbyfornyelsespuljen er man sikret, at det mest påtrængende nu kan blive lavet. Det indvendige kan bedre vente.


- Stationen skal bruges, så den ikke kommer til at forfalde igen.

Janni Juhler, formand for styregruppen.


De frivillige har indtil nu brugt 700 timer på arbejdet, blandt andet med at banke puds af, og indvendig fremstår bygningen nu med New Yorker-vægge. Det bliver de ved med, da det er med til at skabe en helt unik stemning i bygningen.

Styregruppen på Furniture Station er klar til at tage fat. Den består af formand Janni Juhler, næstformand Martin Lemming, kasserer Mette Preddey samt suppleanter Finn Sand, Mads Staulund og Michael Damgaard. Herudover er der koblet en masse gæve frivillige (Stationens Venner) på projektet

Styregruppen vil fortsætte med at holde events i bygninger, og leje Pakhuset ud. Ønsket er nemlig at stedet ikke bare skal restaureres og stå flot i bybilledet.

- Stationen skal bruges, så den ikke kommer til at forfalde igen, fastslår Janni Juhler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce