Annonce
Videbæk

Nu kommer sidste del af cykelsti: Sådan placeres stien fra Videbæk til Sønderupvej

Den nye cykelsti skulle gerne bedre trafiksikkerheden på en strækning præget af tung trafik - for eksmpel her ved Trøstrup. Foto Google Street.
Teknik- og miljøudvalget opdeler stiforløb fra Videbæk til industriområdet ved Arla; første del anlægges langs den østlige side af Søndergade, anden del langs den vestlige side af Skjernvej.
Annonce

VIDEBÆK: Teknik- og miljøudvalget har nu besluttet, hvordan cykelstien fra Videbæk til Sønderupvej skal anlægges.

Udvalget har besluttet at dele strækningen op i to; første del går fra Videbæk til Skolegade og anden del fra Skolegade til den eksisterende cykelsti ved Sønderupvej.

For første dels vedkommende vælges det at anlægge cykelstien langs den østlige side af Søndergade, mens der for den anden strækning vælges en placering langs den vestlige side af Skjernvej.

Begrundelsen er, at ved at lægge cykelstien langs den østlige side af Søndergade, slipper man for at lave en krydsning af Søndergade. Til gengæld er ulempen, at krydsningen af Skolevej bliver på et mere trafikeret sted, nemlig mellem Søndergade og Skjernvej. Jorden på denne side ejes hovedsageligt af Arla, der er en af fortalerne for stien; desuden er resten af lodsejerne med på en cykelsti i denne side, så det bliver nemmere at ekspropriere jord.

På kortet ser man hele cykelstiens forløb fra Videbæk til Sønderupvej.
Annonce

Sikrere trafik

Hvad strækning to angår - altså Skolegade-Kirkevænget/Sønderupvej - finder udvalget, at der er størst fordel ved at lægge vejen på den vestlige side af Skjernvej, blandt andet fordi der ikke skal laves yderligere krydsninger af hverken Skjernvej eller Sønderupvej; det er desuden den korteste rute.

En anden fordel er, at cyklisterne ikke skal benytte det eksisterende gamle stykke landevej ud for lagerhallerne i østsiden, hvor der er megen trafik med både lastbiler og trucks. Til gengæld er der også en hel del trafik til og fra Agro Korn i modsatte vejside. Men alt andet lige er fordele altså størst.

Generelt vurderer kommunen, at etableringen af stien vil gøre det muligt, at endnu flere borgere kan bevæge sig trygt og sikkert.

Cykelstien på strækningen Videbæk-Sønderupvej vil give markant bedre forhold for de bløde trafikanter for hele området mellem Videbæk, Trøstrup og industriområdet ved Arla på Sønderupvej. Det vil især i højere grad være muligt at cykle sikkert til og fra arbejde, skole og fritidsaktiviteter.

Kommunen skal nu i gang med at ekspropriere den nødvendige jord. Stianlægget vil berøre 13 ejendomme med 11 lodsejere samt arealer ejet af kommunen selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Historiske glimt: Da Helle Faber fra Videbæk fik debut som tv-vært i DR og superligaklubben Vejle Boldklub skrev kontrakt med RIF's angriber Carsten Holm

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Vandsporten bandt Jakob Sally til Vestjylland - nu kunne han ikke drømme om at flytte

Annonce