Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017. PR-foto
En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: "Find grunden til dit drømmehus", står der på kommunens grundsalgs-side. Og så mange har fundet gode grunde - inklusive en byggegrund - til at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, at der nu er ansat en medarbejder til at finde og udvikle nye bolig- og erhvervsarealer.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017. Blandt årsagerne til stigningen er sandsynligvis en samarbejdsaftale med Boliga og oprettelsen af hjemmesiden grundsalg.rksk.dk, hvor man får en hurtig introduktion til alle de gode grunde, der er til at slå sig ned i landsbyer og landdistrikter i kommunen - og en oversigt over kommunale byggegrunde, der aktuelt er til salg.

Men selv om der er plads nok i Danmarks geografisk største kommune, kan det være en udfordring at finde tilstrækkeligt med ledige byggegrunde, der kan byggemodnes og projektudvikles i takt med efterspørgslen.

Derfor ansatte Ringkøbing-Skjern Kommune pr. 1. maj en medarbejder, Mette Wraa Nielsen, til at stå for netop den del af udviklingen i kommunen. Og derfor behandlede Økonomiudvalget på et møde tirsdag en samlet sagsfremstilling, der anbefalede at igangsætte forarbejdet med udvikling af kommunale arealer og udstykningen af kommunale byggegrunde i Stauning, Rindum Mølleby og Vorgod-Barde.

Annonce

En investering i fremtiden

- Vi ved, at det er attraktivt at bosætte sig i kommunen, blandt andet på grund af de relativt lave leveomkostninger, den tætte afstand til naturen, de gode pasnings- og skoletilbud og et erhvervsliv i forrygende vækst med karrieremuligheder. Og det gælder, hvad enten det er i centerbyerne, i landsbyerne eller i landdistrikterne, siger borgmester Hans Østergaard.

- Men folk ønsker ikke nødvendigvis at købe et eksisterende hus. Derfor vil vi sikre, at der er attraktive byggegrunde tilgængelige, så folk, der ønsker det, kan bygge deres eget hus, tilføjer han.

Annonce

Efterspørgsel på grunde i Stauning

En af de landsbyer, hvor efterspørgslen overstiger udbuddet, er Stauning.

- I øjeblikket er der ikke én eneste kommunal byggegrund til salg, fortæller arkitekt og byplanlægger Mette Wraa Nielsen, der tilføjer:

- På den baggrund har kommunen modtaget en konkret henvendelse fra en borgergruppe, der gerne vil sikre, at den tilflytning, der i øjeblikket er til byen ikke risikerer at blive bremset af, at der mangler muligheder for at bygge sit drømmehus i Stauning.

Som nyansat grundudvikler bliver det Mette Wraa Nielsens opgave at finde foreløbigt 9 af de 21 byggegrunde som lokalplanen giver mulighed for i Stauning - og få dem udstykket og byggemodnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce