Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017. PR-foto
En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017.

Ringkøbing-Skjern: "Find grunden til dit drømmehus", står der på kommunens grundsalgs-side. Og så mange har fundet gode grunde - inklusive en byggegrund - til at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, at der nu er ansat en medarbejder til at finde og udvikle nye bolig- og erhvervsarealer.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017. Blandt årsagerne til stigningen er sandsynligvis en samarbejdsaftale med Boliga og oprettelsen af hjemmesiden grundsalg.rksk.dk, hvor man får en hurtig introduktion til alle de gode grunde, der er til at slå sig ned i landsbyer og landdistrikter i kommunen - og en oversigt over kommunale byggegrunde, der aktuelt er til salg.

Men selv om der er plads nok i Danmarks geografisk største kommune, kan det være en udfordring at finde tilstrækkeligt med ledige byggegrunde, der kan byggemodnes og projektudvikles i takt med efterspørgslen.

Derfor ansatte Ringkøbing-Skjern Kommune pr. 1. maj en medarbejder, Mette Wraa Nielsen, til at stå for netop den del af udviklingen i kommunen. Og derfor behandlede Økonomiudvalget på et møde tirsdag en samlet sagsfremstilling, der anbefalede at igangsætte forarbejdet med udvikling af kommunale arealer og udstykningen af kommunale byggegrunde i Stauning, Rindum Mølleby og Vorgod-Barde.

Annonce

En investering i fremtiden

- Vi ved, at det er attraktivt at bosætte sig i kommunen, blandt andet på grund af de relativt lave leveomkostninger, den tætte afstand til naturen, de gode pasnings- og skoletilbud og et erhvervsliv i forrygende vækst med karrieremuligheder. Og det gælder, hvad enten det er i centerbyerne, i landsbyerne eller i landdistrikterne, siger borgmester Hans Østergaard.

- Men folk ønsker ikke nødvendigvis at købe et eksisterende hus. Derfor vil vi sikre, at der er attraktive byggegrunde tilgængelige, så folk, der ønsker det, kan bygge deres eget hus, tilføjer han.

Efterspørgsel på grunde i Stauning

En af de landsbyer, hvor efterspørgslen overstiger udbuddet, er Stauning.

- I øjeblikket er der ikke én eneste kommunal byggegrund til salg, fortæller arkitekt og byplanlægger Mette Wraa Nielsen, der tilføjer:

- På den baggrund har kommunen modtaget en konkret henvendelse fra en borgergruppe, der gerne vil sikre, at den tilflytning, der i øjeblikket er til byen ikke risikerer at blive bremset af, at der mangler muligheder for at bygge sit drømmehus i Stauning.

Som nyansat grundudvikler bliver det Mette Wraa Nielsens opgave at finde foreløbigt 9 af de 21 byggegrunde som lokalplanen giver mulighed for i Stauning - og få dem udstykket og byggemodnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce