Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017. PR-foto
En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017.

Ringkøbing-Skjern: "Find grunden til dit drømmehus", står der på kommunens grundsalgs-side. Og så mange har fundet gode grunde - inklusive en byggegrund - til at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, at der nu er ansat en medarbejder til at finde og udvikle nye bolig- og erhvervsarealer.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

En status over kommunale byggegrunde til salg viser, at antallet af solgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune steg en tredjedel sidste år sammenlignet med 2017. Blandt årsagerne til stigningen er sandsynligvis en samarbejdsaftale med Boliga og oprettelsen af hjemmesiden grundsalg.rksk.dk, hvor man får en hurtig introduktion til alle de gode grunde, der er til at slå sig ned i landsbyer og landdistrikter i kommunen - og en oversigt over kommunale byggegrunde, der aktuelt er til salg.

Men selv om der er plads nok i Danmarks geografisk største kommune, kan det være en udfordring at finde tilstrækkeligt med ledige byggegrunde, der kan byggemodnes og projektudvikles i takt med efterspørgslen.

Derfor ansatte Ringkøbing-Skjern Kommune pr. 1. maj en medarbejder, Mette Wraa Nielsen, til at stå for netop den del af udviklingen i kommunen. Og derfor behandlede Økonomiudvalget på et møde tirsdag en samlet sagsfremstilling, der anbefalede at igangsætte forarbejdet med udvikling af kommunale arealer og udstykningen af kommunale byggegrunde i Stauning, Rindum Mølleby og Vorgod-Barde.

En investering i fremtiden

- Vi ved, at det er attraktivt at bosætte sig i kommunen, blandt andet på grund af de relativt lave leveomkostninger, den tætte afstand til naturen, de gode pasnings- og skoletilbud og et erhvervsliv i forrygende vækst med karrieremuligheder. Og det gælder, hvad enten det er i centerbyerne, i landsbyerne eller i landdistrikterne, siger borgmester Hans Østergaard.

- Men folk ønsker ikke nødvendigvis at købe et eksisterende hus. Derfor vil vi sikre, at der er attraktive byggegrunde tilgængelige, så folk, der ønsker det, kan bygge deres eget hus, tilføjer han.

Efterspørgsel på grunde i Stauning

En af de landsbyer, hvor efterspørgslen overstiger udbuddet, er Stauning.

- I øjeblikket er der ikke én eneste kommunal byggegrund til salg, fortæller arkitekt og byplanlægger Mette Wraa Nielsen, der tilføjer:

- På den baggrund har kommunen modtaget en konkret henvendelse fra en borgergruppe, der gerne vil sikre, at den tilflytning, der i øjeblikket er til byen ikke risikerer at blive bremset af, at der mangler muligheder for at bygge sit drømmehus i Stauning.

Som nyansat grundudvikler bliver det Mette Wraa Nielsens opgave at finde foreløbigt 9 af de 21 byggegrunde som lokalplanen giver mulighed for i Stauning - og få dem udstykket og byggemodnet.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce