Annonce
Kultur

Nu kommer de: Udvalg bevilger 228.000 kroner til Vandhaverne

Vandhaverne vil blive et åndehul i Skjerns Grønne Korridor. Tegning: Arkitekterne Bo Christensen og Mads Bay Møller
Nu kan stort projekt med et samlet projekt på 5,1 millioner kroner i Den Grønne Korridor snart gå i gang; Vandhaverne vil blive en "attraktion i sig selv", vurderer kommunen.

SKJERN: Nu har Skjern Udviklingsforum endelig skaffet alle de penge, der vil gøre det muligt at etablere Vandhaverne i Skjerns Grønne Korridor.

Teknik- og miljøudvalget har netop bevilget 228.000 kroner fra den såkaldte gearingspulje til det ambitiøse projekt; beløbet er en forudsætning for, at et tilsagn fra Lokale- og Anlægsfonden på 1,6 millioner kroner kommer til udbetaling. Gearingspuljen er netop øremærket til bynære grønne projekter med minimum 40 procent ekstern finansiering.

Hele projektet har et samlet budget på godt 5,1 millioner kroner. Indtil videre er der kommet tilsagn om 4,6 millioner kroner i fondsmidler. Derudover skyder Skjern Udviklingsforum selv godt en kvart million i projektet.

Vandhaverne skal etableres i og omkring Skjern Vandværks tidligere ferskvandstank, og de er tegnet af arkitekterne Bo Christensen og Mads Bay Møller.

Vandhaverne er bygget på basis af en gammel ferskvandstank, der ligger under jorden på Grønningen. Den er ikke længere i brug, men ved at skære låget af den, kan man få et udendørs rum på 38 meter i diameter plus nogle søjler, der skaber en særlig stemning.

Kirke Å løber lige ved siden af, og den skal der laves en broforbindelse over, ligesom der skal laves en legeplads og en have med titlen Refugiet, der, som navnet antyder, er et sted, hvor man kan søge ro i byen. At der netop var tale om et engageret mødested og en klimatilpasning, var da også årsagen til at Lokale og Anlægsfonden støttede projektet.

Haverne forventes at stå færdig til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce