Annonce
Kultur

Nu kommer de: Udvalg bevilger 228.000 kroner til Vandhaverne

Vandhaverne vil blive et åndehul i Skjerns Grønne Korridor. Tegning: Arkitekterne Bo Christensen og Mads Bay Møller
Nu kan stort projekt med et samlet projekt på 5,1 millioner kroner i Den Grønne Korridor snart gå i gang; Vandhaverne vil blive en "attraktion i sig selv", vurderer kommunen.
Annonce

SKJERN: Nu har Skjern Udviklingsforum endelig skaffet alle de penge, der vil gøre det muligt at etablere Vandhaverne i Skjerns Grønne Korridor.

Teknik- og miljøudvalget har netop bevilget 228.000 kroner fra den såkaldte gearingspulje til det ambitiøse projekt; beløbet er en forudsætning for, at et tilsagn fra Lokale- og Anlægsfonden på 1,6 millioner kroner kommer til udbetaling. Gearingspuljen er netop øremærket til bynære grønne projekter med minimum 40 procent ekstern finansiering.

Hele projektet har et samlet budget på godt 5,1 millioner kroner. Indtil videre er der kommet tilsagn om 4,6 millioner kroner i fondsmidler. Derudover skyder Skjern Udviklingsforum selv godt en kvart million i projektet.

Vandhaverne skal etableres i og omkring Skjern Vandværks tidligere ferskvandstank, og de er tegnet af arkitekterne Bo Christensen og Mads Bay Møller.

Vandhaverne er bygget på basis af en gammel ferskvandstank, der ligger under jorden på Grønningen. Den er ikke længere i brug, men ved at skære låget af den, kan man få et udendørs rum på 38 meter i diameter plus nogle søjler, der skaber en særlig stemning.

Kirke Å løber lige ved siden af, og den skal der laves en broforbindelse over, ligesom der skal laves en legeplads og en have med titlen Refugiet, der, som navnet antyder, er et sted, hvor man kan søge ro i byen. At der netop var tale om et engageret mødested og en klimatilpasning, var da også årsagen til at Lokale og Anlægsfonden støttede projektet.

Haverne forventes at stå færdig til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce