Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu kan sommerhusejere nøjes med at få hentet affald hver 14. dag

Nu kan sommerhusejere - som her i Søndervig - slippe med at få hentet affald hver 14. dag, hvis ikke de udlejer deres hus. Arkivfoto Ernst van Norde. Scanpix.
Sommerhustaksten med 38 årlige tømninger fjernes formentlig fra 2021, og erstattes af 26 årlige tømninger. Ordningen gælder sommerhusejere, der ikke udlejer deres hus. Huse, der udlejes får fortsat besøg af skraldebilen 52 gange om året.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Det ser nu ud til, at mange sommerhusejere i Ringkøbing-Skjern Kommune får deres ønske opfyldt: De får samme tømmefrekvens af affaldsbeholdere som andre borgere.

På sit næste møde skal teknik- og miljøudvalget behandle et forslag om, at sommerhustaktsen med 38 årlige tømninger fjernes fra 2021 og erstattes med 26 årlige tømninger.

- Vi har fået flere henvendelser fra sommerhusejere, der er trætte af de nuværende tømmefrekvenser i sommerhusområderne, fortæller udvalgsformand John G. Christensen (S).

Det drejer sig hovedsageligt om sommerhusejere, der ikke udlejer deres sommerhus, og derfor bruger sommerhuset i maksimalt 13 uger om året.

Flere af dem, der har kontaktet administrationen, kan ikke forstå, hvorfor de som minimum skal være tilmeldt en ordning med 38 årlige tømninger, når helårshusene i kommunen kan nøjes med 26 årlige tømninger - altså en tømning hver 14. dag.

Tidligere har kommunen kunnet imødekomme en del af disse sommerhusejere ved at tilbyde dem en bringeordning for dagrenovation, altså hvor de selv kunne bringe affaldet til en affaldsstation. Dette er dog ikke muligt med den nye affaldsordning, hvor madaffald sorteres fra restaffald.

Derfor er der nu udarbejdet en ny ordning, hvor de sommerhusejere, der ikke lejer deres sommerhuse ud, fra 2021 kan nøjes med 26 tømninger. Samtidig afskaffes den nuværende ordning med 38 tømninger, så man enten får tømt affaldsbeholdere enten en gang om ugen eller hver 14. dag.

Med den ændrede tømmefrekvens falder også prisen for at få hentet affald for en 240 liter beholder fra 1663 til 1364 kroner.

Udlejningshuse skal fortsat betale for at få tømt 52 gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Fredagens coronatal: Ringkøbing-Skjern runder 300 smittede - men der er også godt nyt

Ringkøbing

Luftfartsekspert har svært ved at se idéen bag nyt flyselskab: 'Der er masser af ledig kapacitet på markedet'

Annonce