Hvide Sande

Nu kan skibene sejle til Nymindegab

Bent Poulsen og de andre frivillige fra V6's Venner havde inviteret fjordens sejlerfolk på pølser og brød. Her ses han foran pølsevognen. Foto: Joan Anette Karlsen

En ny sejlrende er nu færdigafmærket, så fremover kan sejlskibene i Ringkøbing Fjord nå til Nymindegab.

Nymindegab: Sidste år blev der renset op i Nymindestrømmen, så der nu er en sejlrende ind til Nymindegab. Det betyder, at skibene i Ringkøbing Fjord nu kan komme til Nymindegab.

- De, der ønsker det, kan sejle herned på en god sommerdag og nyde sejladsen ned gennem det her meget maleriske landskab, siger Bent Poulsen, der er en af de aktive kræfter i de ting, der foregår omkring Vesterhavn i Nymindegab.

- De kan også blive liggende og overnatte, hvis de vil det. Det koster dem ingenting. Det er en frihavn, hvor der ingen havnemester er, som går rundt og opkræver gebyrer.

Sejlrenden har altså betydet, at en ny gruppe har fået muligheden for at besøge Nymindegab.

Sejlklubberne har også bidraget, så der har været god støtte og finansiel opbakning til det hele fjorden rundt.

Bent Poulsen, formand for V6's Venner

Afmærkning på plads

Det var egentlig sidste år, at sejlrenden blev renset op. Da blev der holdt et træskibstræf i Nymindegab, men på det tidspunkt var den nye sejlrende kun midlertidigt mærket op. Her i foråret og sommeren er det blevet erstattet af en permanent afmærkning med røde og grønne pæle.

- Så man kan nu nemt finde vej gennem den noget snoede nymindestrøm. Det er en strækning på små ti kilometer fra Skodbjerge ned til Nymindegab, siger Bent Poulsen.

Opbakning fra hele fjorden

Den nye sejlrende har modtaget stor opbakning, fortæller Bent Poulsen. Det har kostet cirka 200.000 kroner at rense op og afmærke. Det er forholdsvis billigt, og det skyldes, at der ikke var krav om en VVM-redegørelse, som ville have fordyret projektet væsentligt. Varde Kommune lagde pengene ud.

- Det sikrede, at vi kom i gang sidste år, siger Bent Poulsen.

Blandt de endelige bidragydere er foreninger i Nymindegab og sejlklubber i forskellige byer med havne rundt om Ringkøbing Fjord. Derfor var sejlklubberne også inviteret til at fejre den nye sejlrende lørdag. Både fra Nymindegab sejlede op til vandet nord for Tipperhuset, modtog skibe fra andre af fjordens sejlklubber og derefter sejlede de alle gennem den nye sejlrende ned til Vesterhavn i Nymindegab.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Håndboldspillere glæder sig over politisk ja til nyt træningskoncept

Erhverv

Blåtårn har fået konkurrence: Ny værftsbygning har helt overtaget Hvide Sandes "skyline"

Kultur For abonnenter

Nu kan du blive voksenspejder: Et glas rosé til råbåndsknobene

112

Hærværk og tyveri af gadelamper i Skjern

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Ringkøbing

Atletikformand: "Der kan havne en diskos eller hammer på fortovet eller ude på vejen"

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Kultur

Landsby udvider byens samlingspunkt for millioner: Stedet giver en masse liv

Ringkøbing-Skjern

Trods sparetider skyder kommunen 300.000 kroner i stjernespillers træningskoncept