Annonce
Ringkøbing

Nu kan ringkøbingenserne snart sove roligere om natten: Klima-sikring står færdig til årsskiftet

Folkene fra Hansen & Larsen har nok at se til lige nu, men arbejdet med klimasikring af Ringkøbing skrider frem, som det skal. Foto: Johan Gadegaard
Arbejdet med at etablere diger, pumpestation og sluse ved Skelbækken skrider frem efter planen. Om et par måneder står det million-dyre projekt færdigt, og så vil Ringkøbing være sikret mod oversvømmelser.
Annonce

RINGKØBING: - Vi håber på, at vi slipper for en rigtig hård storm i november eller december. Men når vi kommer på den anden side af nytår, står vi klar til at møde den.

Direktøren for Ringkøbing-Skjern Forsyning, Finn Jessen, glæder sig over, at arbejdet med klimasikringen af Ringkøbing skrider frem efter planen.

Arbejdet står i øjeblikket på tæt ved mundingen af Skelbækken, hvor den løber ud i Vonå ved Naturkraft, og trods rigelige mængder vand i den seneste tid går alt, som det skal, fastslår Finn Jessen.

- Entreprenøren Hansen & Larsen er netop blevet færdig med de helt store betondele og mangler kun at få støbt det sidste af nogle forbindelseskanaler. Så om få uger er betonarbejdet færdigt, fortæller forsyningschefen.

- Derefter - i uge 46 - går den helt store montage i gang med installering af el, tavler, generator, pumper og så videre. Det vil tage nogle uger at få det på plads, men vi håber, at vi i uge 50-51 kan lave de første test.


Fra omkring nytår skulle vi gerne kunne klare selv en voldsom vinterstorm.

Finn Jessen, direktør Ringkøbing-Skjern Forsyning.


- Vi mangler også lige at få diget ved Naturkraft forbundet med diget, der fører fra Hotel Fjordgården og hen til Naturkraft. Men fra omkring nytår skulle vi gerne kunne klare selv en

Det er mildest talt noget smattet i engarealerne ned til Vonå lige nu, men tidsplanen holder. Foto: Johan Gadegaard

voldsom vinterstorm.

Annonce

Beskytter mod oversvømmelser

Netop Skelbækken spiller en særlig rolle for klimaindsatsen i Ringkøbing. Bækken modtager 60 procent af regnvandet i Ringkøbing by, og ved store regnskyl sker der også overløb fra hovedkloakken i Ringkøbing midtby.

Med de stigende regnmængder, især i form af kraftige skybrud, er det nødvendigt at kunne regulere tilstrømningen og slippe af med vandmængderne på betryggende vis.

Det er årsagen til, at der etableres både en sluse og en fælles pumpestation ved bækkens udløb; så kan det ved voldsomme regnskyl lade sig gøre at opstemme vandet bag slusen ved at lade lavtliggende engarealer oversvømme, og derefter lukke vandet langsomt ud. Desuden kan man pumpe meget større mængder vand end nu ud i Vonå.

Samtidig er der etableret diger langs Vester Strandsbjerg og omkring Naturkraft, der forbindes med det allerede eksisterende dige ved Hotel Fjordgården og Vestjyllands Andel.

Dermed beskyttes byen mod stigende vandstand i Ringkøbing Fjord og Vonå, samtidig med at de vandmængder, Skelbækken fører ud i Vonå, kan reguleres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Paludan køber konkursramt friskole: Lokale bød forgæves på tvangsauktion

Annonce