Annonce
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Håndværkerne er i gang med at give bygningen den store overhaling. Inden længe åbner restauranten. Foto: Christian Baadsgaard
Restauranten på det tidligere Bundgaards Hotel kommer til at hedde Kineseren. Selskabet bag det nye spisested melder snart en åbningsdato ud.

BORRIS: Inden længe vil man igen kunne spise kinesisk mad på det tidligere Bundgaards Hotel i Borris.

Lige nu knokles der på højtryk for at gøre restauranten klar til åbningen, men hvilken dato, det præcist bliver, kan selskabet bag restauranten endnu ikke sige. Ikke andet, end at åbningsdatoen snarest vil blive meldt ud.

For at sikre, at gæsterne får den bedst mulige oplevelse, skal der i nærmeste fremtid arrangeres prøvespisning, så de ansatte er sikre på, at arbejdsgangene kører optimalt, når der for alvor kommer tryk på.

Selskabet har ansat Chi Wai som køkkenchef. Han har arbejdet to år på Bundgaards Hotel under den tidligere ejer og kender derfor hotellet særdeles godt.

Konceptet bliver det samme som tidligere med kinesisk buffet, mongolian barbercue, sushi, kaffe og is.

Bundgaards Hotel lukkede i november. For nogle måneder siden kom hotellet på tvangsauktion, og her blev det købt af entreprenør Benno Gosvig for 200.000 kroner.

Siden har ejendommen gennemgået en omfattende renovering, og der er sket en hel del fornyelser af inventaret. Udover restauranten skal bygningen også huse Borris' lægepraksis.

Annonce

Nyt navn

Navnet på restauranten bliver det mundrette Kineseren.

Navnet Bundgaards Hotel forsvinder dog ikke helt, da selskabet har besluttet at bevare den karakteristiske facade på ejendommen, hvor der gennem mange år har stået Bundgaards Hotel.

Restauranten har fået tegnet sit logo, som både samler det lokale og det internationale. I anledning af, at Københavns Zoo fik to pandaer fra Kina, har selskabet bag Kineseren besluttet sig for at bruge en panda i sit logo, og så Skjern Å og en laks. Det symboliserer båndet mellem de to verdensdele, som skal mødes i restauranten.

Bundgaards Hotel har gennem mange år været et samlingssted for de mange lystfiskere, der er kommet til Skjern Å for at hente laks. I den periode, hotellet har været lukket, har lokalområdet savnet et sted, hvor lystfiskerne har kunnet gå hen at spise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce