Annonce
Erhverv

Nu kan man nemt prøve at udleje sit sommerhus

- Vi har indført "Ingen Binding" for at give potentielle udlejere mulighed for at teste, hvad det vil sige at leje ud. Dermed kan man gratis komme i gang med udlejning, og vi har med et kort opsigelsesvarsel gjort det let at komme ud af samarbejdet igen, hvis man finder ud af, at det ikke er noget, siger Heidi Henriksen Skjøtt, Sol og Strand, Bjeregård. Pressefoto
Nye tiltag skal lokke flere til at udleje deres sommerhus.

Bjerregård/Søndervig: Der er rift om muligheden for at leje sommerhuse og særligt i højsæsonen er der flaskehalse. Det har været medvirkende årsag til, at Sol og Strand Feriehusudlejning har søsat en række initiativer, der gerne skulle få flere til at udleje deres sommerhus.

Selv om en stor del af den feriehusmasse, der er til rådighed i Ringkøbing-Skjern Kommune allerede udlejes, er der fortsat et uudnyttet potentiale - de seneste tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening viser, at der er i alt 9.586 feriehuse og godt halvdelen af disse, svarende til 5.123, udlejes.

- Vi gør det mere fleksibelt at udleje sit sommerhus. Vi har indført "Ingen Binding" for at give potentielle udlejere mulighed for at teste, hvad det vil sige at leje ud. Dermed kan man gratis komme i gang med udlejning, og vi har med et kort opsigelsesvarsel gjort det let at komme ud af samarbejdet igen, hvis man finder ud af, at det ikke er noget. Hos os kan man endvidere selv benytte sit hus i en del af højsæsonen, akkurat som mange husejere gerne vil. Vi håber, at disse initiativer bevirker, at flere får lyst til at prøve udlejning hos os, siger Heidi Henriksen Skjøtt, der er ansvarlig for kontoret i Bjerregård.

Annonce

Større gulerod

Administrerende direktør fra Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Larsen, hilser tiltaget fra Sol og Strand velkomment, for det er afgørende at få flere feriehuse i markedet til at dække efterspørgslen i højsæsonen.

- Vi har i Danmark omkring 40.000 huse til udlejning men hele 160.000 huse, der ikke udlejes, og dette tiltag kan forhåbentlig være medvirkende til, at flere får mod på at afprøve udlejning, siger han.

Brancheforeningens direktør mener, at der er flere årsager til, at der ikke er flere, der benytter sig af muligheden for udlejning.

Der er mange fordomme omkring udlejning. Hos mange kan der være en bekymring for, om der nu bliver taget godt vare på huset - og det kan man være sikker på, at der gør, da der er tilsyn med husene, siger Carlos Villaro Larsen og tilføjer, at den manglende interesse formentlig også skyldes, at mange ikke har fået øjnene op for den økonomiske gulerod, der ligger i udlejning.

I 2020 er de første 41.800 kroner af lejeindtægten skattefrie, og desuden reduceres den resterende lejeindtægt med 40 procent før beskatning, så det er en god forretning at leje ud - ikke kun for den enkelte husejer men også for vores samfund. Hver gang vi får to feriehuse til udlejning, bliver der nemlig skabt et job - udlejningen har stor betydning for omsætningen i de lokale forretninger og udviklingen i lokalområderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fulderik havde problemer med toget

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Ringkøbing

12. december-nissen: - Jeg har 38 timers lønnet arbejde om ugen. Herudover går der en del tid med frivilligt foreningsarbejde og ufrivilligt husarbejde

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

Annonce