Annonce
Erhverv

Nu kan kunderne selv hente flis, sand og grus døgnet rundt - og bestille og betale online

Poul Jørgensen og medarbejderne i HV-Transport har i mange år kørt byggematerialer ud til entreprenører. Nu har firmaet etableret Sandshoppen.dk, som oplever stor vækst for salg til private og mindre virksomheder. Foto: Thomas Maxe
Sandshoppen.dk har strømlinet salg af sand og grus. Næste skridt kan blive helt nye løsninger til bygge- og anlægskunderne.

HERNING: Hvis man mangler sand til sandkassen, granitskærver til bedene eller stabilgrus til at lægge under de nye fliser i indkørslen, er der høj sandsynlighed for, at man støder på Sandshoppen.dk via en Google-søgning. Det er ikke tilfældigt, for HV-transport i Herning, som står bag webshoppen, har arbejdet meget målrettet på digital markedsføring og salg af materialerne.

Vognmandsfirmaet har i mere end 35 år kørt jord, sand, grus og andre materialer ud til de store byggepladser - ofte mange tons ad gangen. Men det var de små portioner, som satte fart på digitalisering af salget, fortæller Simon Jørgensen, som er manden bag skærmen på Sandshoppen.dk.

- Der har altid været private, som kom forbi for at høre, om de kunne købe lidt sand eller grus til gør-det-selv-projekter derhjemme. Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe, men der har været behov for at finde en mere praktisk måde at afvikle salget, for eksempel også med betaling via kort og MobilePay online, så webshoppen har været planlagt længe, fortæller Simon Jørgensen.

Annonce

Corona boostede salget

Han har i 10 år været fuldtidsbeskæftiget med digitalt salg, men på en måde er det corona-pandemiens skyld, at han nu arbejder i sin fars virksomhed og bestyrer Sandshoppen.dk.

- Sandshoppen blev ved et tilfælde lanceret lige før corona-nedlukningen i foråret 2020, så da en masse mennesker blev sendt hjem og fik god tid til at få kigget på gør-det-selv-projekterne, gik salget fuldstændig amok.

- Så min far ringede og spurgte mig, om jeg kunne komme og hjælpe lidt til, fortæller Simon Jørgensen.

Første skridt blev en opdeling mellem salg til private og erhvervskunder.

- I dag er 15-20 procent af omsætningen på Sandshoppen.dk salg til B2B (”Business to Business”, altså salg til erhvervskunder, red.) Det er typisk anlægsgartnere og landmænd. Og det ser ud til at vokse, fordi man i en travl hverdag ønsker at bestille sent om aftenen eller i weekenden når man har tid siger Simon Jørgensen.

Sandshoppen.dk har sin egen grusgrav i Aulum, men sælger bygge- og havematerialer fra hovedkontoret i Herning. Foto: Sandshoppen.dk

En anden meget vigtig indsats har været at beskrive varerne meget grundigt. Sand, jord og grus findes nemlig i mange forskellige sorter og kvaliteter, så på hjemmesiden ligger der nu foto, som viser de forskellige varer, og Simon og kollegerne har optaget video-guides, hvor de fortæller om anvendelsesmulighederne og muligheder for levering.

Det giver mindre administration og bedre tid til at svare på spørgsmål over telefonen.

Simon Jørgensen, Sandshoppen.dk - om fordelen ved gode webtekster

Og så har hjemmesiden en mængdeberegner, som kan hjælpe med at regne ud, hvor meget der skal bestilles, så man får bestilt den korrekte mængde, så man får bestilt nok, også efter at stabilgruset er stampet sammen.

- De gode beskrivelser har betydet, at 60 procent af alle ordrer nu bliver gennemført ved ren selvbetjening. Det giver mindre administration og bedre tid til at svare på spørgsmål over telefonen. Samtidig har vi meget positive vurderinger i online-anmeldelser. Og de to ting, godt og relevant indhold og positiv feedback, er noget, som Google og kunderne rigtig godt kan lide - og dermed får vi også en bedre placering, så vi ofte dukker op som første resultat, når nogen søger efter det, vi sælger, forklarer Simon Jørgensen.

Annonce

Levering direkte i sandkassen

Lad os bare være ærlige: Hvis man mangler en bigbag med flis eller sand til parcelhuset, så kan man godt være heldig at finde et knaldtilbud fra et byggemarked eller supermarked, som er lidt billigere. Men Sandshoppen.dk kan noget, som få andre kan, på leveringen, forklarer vognmand Poul Jørgensen.

- Når du køber bigbags fra byggemarkedet, bliver de typisk leveret af en fragtmand, som sætter dine varer på en palle ude på vejen, og så skal du selv flytte det om i haven med skovl og trillebør. Vores erfarne chauffører kommer selv med varerne, og vi har en kran, som kan række 13 meter, så vi kan enten løfte din bagbag om i haven, eller vi kan for eksempel bruge en grab til at fylde sandkassen med sand eller højbedet med flis direkte fra lastbilens lad, siger Poul Jørgensen.

Vælger man at få have- og byggematerialerne tippet af direkte fra lastbilen som løs vægt, er Sandshoppen.dk ofte en af de billigste løsninger. Det kan kun lade sig gøre, fordi webshoppen er ejet af vognmandsfirmaet.

- Vi kører rundt primært i Midt- og Vestjylland med materialer, som regel mange tons ad gangen på en stor lastbil, så vi prøver at få det planlagt sådan, at vi leverer hos online-kunderne, når vi alligevel har en bil i området. Derfor er den billigste levering også med et løfte om at levere inden for én til fem dage, men i praksis er 93 procent af ordrerne leveret inden for 48 timer og hurtig levering er et must online i dag, forklarer Simon Jørgensen.

Annonce

Grønnere transport

Desuden forventer Sandshoppen.dk, at private kunder i fremtiden vil foretrække grønne lastbiler på vejene - og derfor består 90 procent af vognparken i dag af EURO 6-lastbiler (som overholder de skrappeste forureningskrav).

Ved siden af leveringen er det stadig muligt at hente varerne selv. Også den del er blevet strømlinet.

- For nemheds skyld er pladsen åben døgnet rundt, så man kommer bare med sin trailer, fylder den og betaler via MobilePay. Eller også kommer man på hverdage og betaler lidt ekstra for at få os til at fylde traileren. Men selvbetjeningen er populær i weekenden, fortæller Simon Jørgensen.

De gode erfaringer med Sandshoppen.dk vil dryppe på resten af vognmandsfirmaet, vurderer han.

- De fleste entreprenører og storkunder foretrækker stadig at ringe for at bestille levering af store mængder af eksempelvis sand og grus, blandt andet for at kunne aftale leveringstid og -sted, når vi kommer med mange tons ad gangen. Men nogle typer af bestillinger vil med stor fordel kunne digitaliseres, også for at kunne tilbyde kunderne større fleksibilitet, og de muligheder er vi ved at kigge på, siger Simon Jørgensen.

Sandshoppen.dk

  • Sandshoppen.dk sælger sand, jord, grus, granitskærver og flis, enten til levering eller som hent-selv i det døgnåbne depot i Herning.
  • Cirka 15-20 procent af ordrerne er salg til virksomheder (B2B), typisk anlægsgartnere og landmænd. Mængden af B2B-salg vokser støt.
  • Sandshoppen.dk er ejet og drevet af vognmandsfirmaet HV-transport i Herning, som også har egen grusgrav. Firmaet står selv for levering til kunderne.
  • Ambitionen er, at webshoppen skal bane vej for yderligere digitalisering, sådan at også større B2B-kunder i bygge- og anlægsbranchen på sigt får mulighed for at afgive bestillinger via selvbetjening på nettet.
  • Hjemmeside: www.sandshoppen.dk.


Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Ringkøbing

Gør-det-selv-folket og hobby-bygge-manden får i dag en ny favorit-genbrugsbutik

Debat

Naturkraft: Det er en god idé at have viden, før man afviser noget

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Erhverv

Udbud af Thor Havvindmøllepark er nu afgjort ved lodtrækning

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Annonce