Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu kan firmaer igen komme af med affaldet - genbrugspladser åbner igen

Genbrugspladsen i Tarm, Ringkøbing, Videbæk og Hvide Sande genåbner onsdag for erhverv. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Genbrugspladserne i Ringkøbing, Tarm, Videbæk og Hvide Sande vil holde åbent, så erhvervsdrivende kan komme af med affald. Det glæder formanden for Dansk Byggeri.

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbing-Skjern Kommune imødekommer nu et stort ønske fra de erhvervsdrivende om at genåbne genbrugspladserne. Affaldet har hobet sig op hos håndværksmestre og andre erhvervsdrivende, siden kommunens kriseberedskab i sidste uge at lukkede alle genbrugspladser ud fra en vurdering af, at det ikke var en livsnødvendig service at holde dem åbent.

- Når vi nu ændrer praksis, er det efter et ønske fra især de mindre erhvervsdrivende, der har svært nok ved at holde hjulene i gang i øjeblikket. Derfor har vi vurderet, at de ikke behøver det ekstra benspænd, det kan være ikke at være i stand til at komme af med affaldet fra byggeprojekter og lignende, siger fagchef for kommunens Land, By og Kulturafdeling Lone Rossen i en pressemeddelelse.

Kommunen genåbner genbrugspladsen i Tarm, Ringkøbing, Videbæk og Hvide Sande på hverdage fra klokken 10 til 16. Det vil kun være registrerede erhverv med et klistermærke i forruden, der får lov at aflevere affald.

Åbningen træder i kraft i morgen onsdag.

Portene vil godt nok være lukket, men i åbningstiden vil der være to medarbejdere på vagt. De vil bl.a. holde øje med portene - og med, om de virksomheder, der ønsker at aflevere affald, har et erhvervsmærkat i forruden. Har man ikke det, bliver man ikke lukket ind på pladserne, siger Lone Rossen

Annonce

Det har undret os

Genåbningen glæder lokalformand for Dansk Byggeri i Skjern/Tarm Keld Sandahl, der har tømrerfirmaet H. Juhl Mikkelsen.

- Det vil helt sikkert imødekomme et stort ønske fra medlemmerne. Selv har vi her i firmaet måttet både lade affaldet blive ude på byggepladserne og køre noget af dem hjem på værkstedet. Vi har i hvert fald fire-fem læs vi kan aflevere i morgen, siger Keld Sandahl.

Han og flere andre håndværksmestre har undret sig over, at kommunen fandt det nødvendigt at lukke genbrugspladserne.

- Jeg forstår det ikke, for medarbejderne på genbrugspladserne går jo også ude i det fri og er ikke kontakt med folk, der kommer og læsser af. Vi er da som regel aldrig i kontakt med dem, siger Keld Sandahl.

Danske Byggeri har knap 100 medlemmer i Ringkøbing-Skjern.

På de genbrugspladser, der nu genåbner for erhverv, vil der ud over den lukkede port, være iværksat en række sikkerhedsforanstaltninger for at minimere risikoen for, at corona-smitten breder sig på pladserne. Det betyder bl.a., at der kun vil være to medarbejdere på arbejde ad gangen, at besøgende vil blive bedt om at holde to meters afstand til personalet, ligesom der ikke vil være den samme vejledning af kunder som normalt.

Kommunernes Landsforening har opfordret til, at hver kommune sikrer, at der er åbent for erhverv på minimum én genbrugsplads i kommunen.

- I Ringkøbing-Skjern Kommune, der jo er landets geografisk største kommune - har vi valgt at åbne fire steder, så de erhvervsdrivende ikke skal køre uforholdsmæssigt langt med deres genanvendelige affald, siger Lone Rossen.

Dagrenovation hentes

Dagrenovationen bliver fortsat hentet hos borgerne, fordi ophobet husholdningsaffald risikerer at sprede bakterier, og tiltrække skadedyr.

Lone Rossen opfordrer til, at borgerne benytter de igloer og molokker, der er opsat rundt omkring i kommunen. Ved de fleste molokker kan der afleveres dåser, metal, glas, papir, pap, plast og batterier.

- Vi vil gerne henstille til, at man ikke efterlader effekter ved molokkerne eller foran genbrugspladserne, men beholder genanvendeligt affald som f.eks. haveaffald, småt brandbart, udtjent elektronik, hårde hvidevarer, gamle møbler og lignende hjemme, indtil efter corona-krisen, siger Lone Rossen.

Genbrugspladserne i Lem, Tim, Kloster, Spjald, Troldhede, Bork og Skjern holder fortsat lukket i linje med regeringens opfordring til, at alle ikke-livsnødvendige kommunale services og ydelser lukkes ned frem til den 27. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ukrudtsbrænder satte ild til spa

Annonce