Ringkøbing

Nu kan du også dyrke yoga og meditation på skiferien

Det var Louise Krægpøth selv, der henvendte sig til Højmark Rejser med et forslag om at tilføre en skiferie elementer som yoga og meditation. Det var bureauet med på, og derfor venter der nu et nyt rejsetilbud i midten af marts næste år. Arkivfoto: Jørn Deleuran

I samarbejde med Louise Deleuran Krægpøth lancerer Højmark Rejser en ny type ferie, hvor der også bliver god tid til at forkæle sig selv, når skitøjet er krænget af - hvis man er villig til at betale 10.000 kroner.

Ringkøbing: Salgschefen hos Højmark Rejser, Majbritt Jensen, indrømmer det gerne - at det ikke just er billigt at tage på skiferie.

Og hvad koster det mon så, hvis man gerne vil kombinere sådan en ferieform med mulighed for også at dyrke yoga og meditation i de østrigske alper: 9999 kroner.

- Det er en prioritering ud af mange, man skal gøre sig. Det er ikke billigt, siger Majbritt Jensen - om bureauets nye samarbejde med Louise Deleuran Krægpøth, der driver yoga-studiet Living Fully i Ringkøbing.

Højmark Rejser slog straks til, da den erfarne instruktør henvendte sig:

- Yoga er meget oppe i tiden, og det kunne vi godt se nogle muligheder i. Skiløb handler også meget om balance, og ved at dyrke yoga kan man måske blive endnu bedre til at stå på ski, tilføjer Majbritt Jensen.

Hun ser også det nye tiltag som en god mulighed for par, hvor kvinden måske ikke er lige så vild med at stå på ski som manden. Kombinationen med yoga, wellness og meditation kan bane vej for, at både hun og han får en optimal ferie.

Skiløb handler også meget om balance, og ved at dyrke yoga kan man måske blive endnu bedre til at stå på ski

Majbritt Jensen, salgschef, Højmark Rejser

En oplagt kobling

Louise Krægpøth glæder sig til at sætte sig i flyet i midten af marts - med kurs mod Højmark Rejsers eget, firstjernede Hotel Enzian i østrigske Zauchensee:

- Du kan forbedre dit skiløb ved hjælp af den indsigt, du får i kroppen og dermed i sindet gennem yogaen. Gennem nærvær og opmærksomhed kan du blive bedre til at møde pisten i stedet for at kæmpe mod den, siger hun.

På det kommende Yoga Winter Ski Retreat i uge 12 er der tre gange om dagen programsat sessioner, hvor der - morgen, middag og aften - arbejdes med forskellige typer af fordybelse.

Jesper Merrild, der er marketingansvarlig hos Højmark Rejser, fortæller, at bureauet over de seneste år har arbejdet med udvikling af nye koncepter:

- Det har skærpet vores dialog med vores gæster. Og fordybelse, ro og inspiration er ofte blevet ønsket som et modspil til den energi, som opleves på en skiferie - og koblingen er da også oplagt, siger Jesper Merrild.

En uge kun for kvinder

Ifølge Højmark Rejser er selskabet det første herhjemme til at præsentere kombinationen ski og yoga, og nyheden har da også vakt interesse, siger salgschef Majbritt Jensen:

- Folk er nysgerrige, og det ligger jo også meget i tiden, at man er villig til at bruge penge på at tage vare på sig selv - at gøre noget godt for sig selv. Nu starter vi ud i lille målestok, og så må vi se, hvor det kan blive båret hen, siger Majbritt Jensen.

For to år siden udviklede Højmark Rejser konceptet Ladies Week, der - som navnet antyder - er skiferie kun for kvinder:

- Det er der et marked for, tilføjer salgschefen om den feminine vare, der også bliver serveret i Østrig, hvor programmet - udover skiløb - eksempelvis også frister med spa, wellness og en tapas-aften.

Prisen på knap 10.000 kroner for yoga-skituren inkluderer blandt andet flyrejse, liftkort, morgenbuffet, fire-retters aftensmad og i alt 16 sessioner ledet af Louise Krægpøth.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce