Annonce
Hvide Sande

Nu kan du igen komme til Bagges Dæmning: Kommunens vejfolk har repareret vejen til Kloster Surfspot

Sådan så Baggersvej ud indtil for ganske nylig. Nu er den igen passabel for biler. Foto Poul Osmundsen.
Vejen er blevet ombygget de steder, hvor den har været totalt opkørt, og skiltet, der spærrede adgangen for andre end beboerne i området, er pillet ned.

KLOSTER: Skal du ud at gå en lang tur i det fine omend kølige forårsvejr den kommende weekend, så kan du roligt lægge vejen om forbi Bagges Dæmning. Der er nemlig igen fri adgang til p-pladsen ved Kloster Surfspot.

Siden tøvejret satte ind oven på februars vinterkulde, har vejen været spærret for andre end beboerne i området; den har været totalt opkørt visse steder, og i flere tilfælde er bilister kørt fast og har måttet trækkes fri.

Kommunens vejfolk kunne i første omgang ikke komme til at udbedre skaderne, fordi jorden stadig var frossen længere nede, og derfor lukkede de for offentlig adgang til vejen; noget masser af bilister i øvrigt ikke rettede sig efter.

- Nu er vejen åbnet igen, og adgang forbudt-skiltet er væk, fortæller afdelingsleder Kristian Korsholm, Vej & Park, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Vejen ombygget

Problemet med Baggersvej har været, at stabilgruslaget var lagt direkte på et jordlag, og da jorden i området i forvejen er temmelig sumpet, medførte kombinationen af tø og kraftig trafik store skader.


Vi har skiftet mulden nederst ud og har kørt grus på, så vejen nu har den rigtige opbygning, der kan bære biler, også selv om der er frost.

Kristian Korsholm, afdelingsleder Vej & Park.


Vej & Park-folkene har nu bygget vejen helt om de steder, hvor den var kørt op - typisk lavtliggende områder, hvortil vandet også er strømmet fra de omliggende marker.

- Vi har skiftet mulden nederst ud og har kørt grus på, så vejen nu har den rigtige opbygning, der kan bære biler, også selv om der er frost. Vejen mangler lige den sidste finish - vi skal have en vejhøvl på - men man kan sagtens køre på den, siger Kristian Korsholm.

Dermed er historien om Baggersvej dog næppe slut. Beboerne i området føler sig generet af den voldsomme trafik til og fra området ved surfspottet og især af parkeringsproblemerne, og det skal der gøres noget ved, har kulturchef Per Høgh Sørensen, Ringkøbing-Skjern Kommune tidligere udtalt til Dagbladet.

"Vi er også helt på det rene med, at det har givet nogle problemer, ikke mindst for beboerne på vejen, og de skal løses", sagde han.

Ifølge Per Høgh Sørensen kunne en løsning indebære, at man fik adskilt surfernes autocampere fra almindelige personbiler; det vil kommunen nu have studeret nøjere.

Men indtil videre kan man altså igen parkere ved surfspottet og tage en vandretur ud over dæmningen med de to broer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Annonce