Videbæk

Nu kan du gå i kirke på YouTube: Lokal kirke sender gudstjenester direkte

Troldhede Kirke begynder skærstorsdag at sende gudstjenester direkte på YouTube. Idéen opstod i efteråret, og nu føres den ud i livet. Arkivfoto: Leif Baun
Folkekirken i Troldhede bliver den sandsynligvis første i kommunen, som videosender gudstjenester direkte.

TROLDHEDE: Skærtorsdag er en kirkelig mærkedag, og i Troldhede bliver den faktisk endnu mere speciel i år.

Her har man nemlig valgt at gå lidt andre veje for at udbrede kendskabet til det kristne budskab. For når sognepræst Orla Villekjær skærtorsdag fortæller, hvordan Jesus vaskede sin disciples fødder, fortæller om den sidste nadver og om Judas’ forræderi, der sendte Jesus på korset, ja så behøver man faktisk ikke møde op i kirken for at opleve præstens præstation.

Troldhede Kirke har nemlig - sandsynligvis som de eneste i kommunen – varslet, at man fra skærtorsdag videosender gudstjenester direkte på YouTube.

Forsøget med at sende fra Troldhede Kirke skal i første omgang løbe i omtrent et halvt år, inden man evaluerer projektet. Kirkens håb er, at nogle de mennesker, som normalt ikke besøger kirken om søndagen eller til helligdage, vil følge med bag skærmen.

- Vi synes da, at der skal ske en udvikling på nogle fronter, og det kan også ske sådan her. Vores opgave er at skabe ny vækst for kirken, og tiltaget her kunne være med til det, siger formanden for menighedsrådet i Troldhede sogn, Hans Andreas Christensen.

Oplevelsen bliver ikke den samme som at være en del af gudstjenesten. Man kan godt følge med, men det bliver lidt anderledes, for man er ikke en del af dem, der er i kirken.

Hans Andreas Christensen, menighedsrådsformand

Formand ser med på YouTube

Idéen er at sende flere dage i påsken og på udvalgte søndage. Videosendingen bliver dog ikke et tilbud til alle gudstjenester.

- Vi skulle gerne ikke tømme kirken, der skulle gerne komme nogen i kirke også jo, siger Hans Andreas Christensen med et smil.

Selv regner menighedsrådsformanden med at gå på YouTube i påsken på nogle af de dage, hvor han er i campingvogn. Han forventer, det ikke bliver helt den samme oplevelse som rent faktisk at være i kirken. For man er ikke sammen med lige så mange mennesker, og auraen i et kirkerum er svær at genskabe bag en skærm.

- Oplevelsen bliver ikke den samme som at være en del af gudstjenesten. Man kan godt følge med, men det bliver lidt anderledes, for man er ikke en del af dem, der er i kirken, siger Hans Andreas Christensen.

0/0
Ringkøbing

Travl påske for tyvene: Fire indbrud på én vej

112

Bil udsat for hærværk

Videbæk

1512 så gudstjeneste på Troldhede Tube

Videbæk

Madstedet Spjald fortsætter i Grønbjerg Forsamlingshus

Videbæk

Maste-sagen: Vad og Søndergaard fra Herborg tager en ny tur til Christiansborg

Videbæk

Børn og ældre mødtes til sundhed og sjov

Videbæk

Sundhedsfokus en hel uge i Fjelstervang

Videbæk

Konfirmation i Herborg Kirke søndag d. 28. april klokken 10.00