Annonce
Leder

Nu kan du få Dagbladet i ørerne - men hjælp os lige med at uddanne robotten

Jeg kan fortælle, at Athena også kan være med til at 'opdrage' os på redaktionen til at blive endnu mere opmærksomme på at undgå sjusk og stavefejl.

Den tryksværteduftende daglige avis er en nærmest sanselig fornøjelse, som vi fortsat med glæde serverer for vores læsere. Samtidig ved vi, at I er travle folk, som dels gerne vil have nyhederne, når de er friske, og dels har travlt med meget andet end at hygge sig i lænestolen med den daglige avis.

Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at være hurtigt ude med nyhederne på vores hjemmeside, dbrs.dk, ligesom vi også udgiver en e-avis, der kan læses uanset, hvor man er. Og nu supplerer vi med et nyt digitalt tilbud: Du kan lytte til artikler fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern, imens du samtidig laver mad, kører bil eller ordner have. Vi har nemlig søsat en funktion, der giver dig mulighed for at høre et udvalg af dagens artikler, som bliver oplæst af vores robot Athena.

Du finder Athena på dbrs.dk/lyd, hvor du kan vælge mellem at få oplæst morgenens nyhedsbrev med lokale artikler, artikler fra Danmarks-sektionen, erhvervs- eller sportsnyheder. Udviklingsafdelingen arbejder på at udvide oplæsningen til at gælde mere end de daglige nyhedsbreve, så på et tidspunkt kan du forhåbentlig lytte til alle de artikler, som du måtte ønske at høre, på dbrs.dk.

Athena er opkaldt efter visdommens gudinde i den græske mytologi - man skulle jo gerne blive klogere af at følge med i de lokale nyheder. Navnet til trods har oplæserrobotten dog stadig noget at lære. Det meste lyder ganske fint og forståeligt, selvom 'hun' ikke mestrer vestjysk endnu. Men der er stadig ord - og ikke mindst stednavne - hvor udtalen kan være lidt spøjs. Måske kender du problematikken fra din gps? Men i modsætning til gps'erne kan du faktisk være med til at gøre Dagbladets robot bedre til at snakke. Det vil være en stor hjælp, hvis du skriver til os på athena@jfmedier.dk, når du snubler over besynderlige fejl i udtalen. Så bliver Athena 'efteruddannet' af sin stab - også kendt som vores udviklingsafdeling.

Og når vi nu snakker om fejl: Jeg kan fortælle, at Athena også kan være med til at 'opdrage' os på redaktionen til at blive endnu mere opmærksomme på at undgå sjusk og stavefejl. Den slags bliver nemlig pinligt tydeligt, når robotten læser det hele op præcis, som det er skrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce