Annonce
Tarm

Nu kan det være nok, kirkeminister: Menighedsrådsformand vil lukke øjnene, hvis kirkens ansatte bryder coronaregler til konfirmationer

Kirsten Kolby må selv følge sine børnebørns konfirmation fra en skærm. Hun mærkede hvor beklemte, de var ved at skulle sortere i familien, og derfor har Kirsten Kolby nu skrevet et åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Tålmodigheden med ulogiske coronaregler i kirkerne er brugt op. I de kommende uger skal der være konfirmationer, og to menighedsrådsformænd har ikke tænkt sig at påtale, hvis regler ikke bliver overholdt.

TARM: Når den øverste chef ikke kan finde ud af det, så kan vi godt selv!

Så klar er meldingen fra menighedsrådsformand Kirsten Kolby, der er blevet så træt af kirkeminister Joy Mogensens langsommelighed med at få lempet coronareglerne op til de næste ugers konfirmationer, at hun torsdag gav Tarm Kirkes ansatte en besked, som de kan følge eller lade være. Hvis de bryder coronareglerne i forbindelse med de kommende ugers konfirmationer, bliver der absolut ingen påtale fra hende som formand.

- Jeg har sagt til personalet, at jeg lukker øjnene, hvis de begår civil ulydighed, siger Kirsten Kolby.

Annonce

Hun fortæller, at personalet har sagt, at de er indstillet på at overholde reglerne, men hun kan mærke på dem, at kirkens coronaregler sætter dem i store dilemmaer.

Oveni er det komplet ulogiske regler. Hvis menigheden i stedet for at gå i kirke, mødtes på stadion og sang slagsange til fordel for Tarm IF, så var der intet problem.

Ved en begravelse er der begrænsninger på, hvor mange der må samles i kirken, hvis der skal synges, men alle gæsterne må gerne mødes - uden afstandskrav - til gravøl bagefter for at synge løs.

- Det er hat og briller alt sammen, konstaterer Kirsten Kolby.

Rammer sårbare familier

Hun har skrevet et åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen, for Kirsten Kolby fik nok, da hun selv mærkede, hvor beklemte hendes egne børnebørn er ved coronareglerne.

Kirsten Kolbys børnebørn er tvillinger, som skal konfirmeres i den kommende weekend, og de måtte hver tage seks familiemedlemmer med i kirken.

Kirsten Kolby beroligede dem med, at hun fulgte konfirmationen fra en skærm, og at de ikke skulle spekulere på det, for det skulle de voksne nok finde en løsning på.

Kirsten Kolby må selv følge sine børnebørns konfirmation fra en skærm. Hun mærkede hvor beklemte, de var ved at skulle sortere i familien, og derfor har Kirsten Kolby nu skrevet et åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Men i en tid, hvor familiestrukturen forandres, og der godt kan være flere pap-søskede, ekstra bedsteforældre, og i nogle tilfælde en svær skilsmisse i familiens rygsæk, kan coronareglerne blive den dråbe, der får bægeret til at flyde over.

- Det kommer til at ramme i forvejen sårbare familier, når de skal dele familien op, og det er ikke i orden at sætte dem i det dilemma. Problemet er mindst lige så stort, når pårørende skal sortere i familier og venner til en begravelse, forklarer Kirsten Kolby.

Annonce

Kan ikke gøres om

Menighedsrådsformand i Lønborg, Erik Byskov, mener, at kirkemister Joy Mogensen er alt for svag i denne sag, og han fatter ikke, at ingen indflydelsesrige politikere har sagt ´nok er nok´.

- Jeg er rystet. En konfirmation eller en begravelse er noget, der kun sker en gang, og som man aldrig får mulighed for at gøre om igen. Det er bare noget, man skøjter let henover, siger Erik Byskov.

Han opfordrer ikke selv til civil ulydighed, men han har forståelse for, hvis nogle når til den erkendelse, at det er den eneste udvej. Han har heller ikke tænkt sig at give lyd, hvis han ser noget, der ikke flugter helt med kirkens coronaregler.

- Det bliver ikke mig, der skal ud og agere politi. Men det er heller ikke løsningen på det, siger Erik Byskov, der mener, at sagen skal gå ad politisk vej.

Dagbladet har via Kirkeministeriets presseafdeling bedt om en kommentar fra Joy Mogensen til Kirsten Kolbys læserbrev, og lige nu afventes et svar fra ministeren. Fra ministeriets side oplyses det, at kirkens coronaregler formentlig ændres i løbet af denne uge.


Det kommer til at ramme i forvejen sårbare familier, når de skal dele familien op, og det er ikke i orden at sætte dem i det dilemma. Problemet er mindst lige så stort, når pårørende skal sortere i familier og venner til en begravelse.

Kirsten Kolby, formand for menighedsrådet i Tarm


Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Gintberg og Agger på charmeoffensiv hos erhvervslivet: Derfor skal de smide penge i grøn folkefest

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk

Civile betjente trak pistolerne mod geværbevæbnet mand: - Han troede, de var nogle banditter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ringkøbing-Skjern

Nu skal besøgende og medarbejdere bære mundbind på ældrecentre og sociale bosteder

Hvide Sande

Gitte og Esther tager sig godt af børnene i Kloster: Vi vil skabe den bedste barndom og opvækst

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Videbæk

Byrådstrio fra Videbæk og konservativ strittede imod at skære i tilskud til Videbæk Idræts- og Fritidscenter

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing-Skjern

Kun for børn: I Ringkøbing afsættes der ekstra tid, når de mindste skal have et coronastik

Annonce