Annonce
Ringkøbing

Nu kan de atter få det kolde gys: Frivillige satte vinterbadernes bro op igen

Glade vinterbadere har atter fået broen på plads. Foto Vinterbadeklubben Neptun.
Først var den lige ved at blive skruet væk på grund af det kolde og hårde vintervejr; men nu er vinterbadernes bro ved Ringkøbing Havn atter på plads.

RINGKØBING: Vinterbaderne i Ringkøbing kan nu igen få det kolde gys i havnens kolde bølger. I weekenden satte frivillige atter badebroen for enden af molen ved lystbådehavnen op, så de nu under sikre forhold kan komme i vandet.

Broen blev i al hast pillet ned sidst i februar, da isskruninger truede med at smadre broen. Isen skruede så hurtigt, at trappen for enden af broen blev vredet af, inden vinterbaderne i en lynaktion fik resten af broen pillet fra hinanden og slæbt på land.

Tilbage i vandet stod de telefonpæle, som broen var monteret på, men de er netop konstrueret til at kunne holde til en isskruning, og de klarede isskruningerne fint, fortæller Ann Holm Nielsen, der er formand for Fjordsvømmer- og Vinterbadeklubben Neptun.

Nu er broen så atter monteret; det skete søndag.


Den har ikke umiddelbart taget skade, kun trappen blev vredet af og skubbet 10 meter væk fra broen, men den er rettet op. Når vi får monteret broens dele igen, kan vi se om telefonpælene har givet sig, men indtil videre ser det rigtig godt ud.

Ann Holm Nielsen, formand for Fjordsvømmer- og Vinterbadeklubben Neptun


- Den har ikke umiddelbart taget skade, kun trappen blev vredet af og skubbet 10 meter væk fra broen, men den er rettet op. Når vi får monteret broens dele igen, kan vi se, om telefonpælene har givet sig, men indtil videre ser det rigtig godt ud, sagde Ann Holm Nielsen søndag eftermiddag.

Annonce

Igen på plads

Det viste sig at holde stik. Broen blev samlet helt efter planen, og i løbet af eftermiddagen stod den igen klar til at lokke vinterbaderne i det endnu iskolde vand.

Den har været savnet, fortæller en vinterbader til Dagbladet.

- Det har ikke været behageligt at skulle kravle over stenene ved molen for at komme i vandet, siger hun.

Det viste sig heldigvis, at broen ikke havde taget skade. Foto Vinterbadeklubben Neptun.

Ser man bort fra episoden med den skruende is, har vinteren ellers været ideel for vinterbaderne, der har kunnet nyde et ekstra koldt gys.

Og snart får de formentlig bedre forhold. Inden så længe skal de i gang med at bygge klubhus i forlængelse af det bad- og toiletskur, der står ved lystbådehavnen.

Huset skal have omklædningsrum, bad og toiletter og fungere som klubhus for vinterbadere, fjordsvømmere, SUP'ere, surfere og andre, der bruger fjorden.

Og nu har vinterbaderne altså også fået dokumentation for, at deres bro kan overleve selv en uventet kold vinter...

Annonce
Sport For abonnenter

Plus og minus til lokale fodboldhold: RIFs andethold overrasker med sejr over tophold, forventet sejr til Spjald og nederlag til to serie 3-mandskaber

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce