Ringkøbing

Nu igen: Nyt sygdomsudbrud på Hotel Ringkjøbing

Seks personer har i ugens løb fået roskildesyge efter besøget på Hotel Ringkjøbing. Arkivfoto: Colourbox

Ringkøbing: Weekendens udbrud af roskildesyge på Hotel Ringkjøbing, der sendte mindst 60 gæster på langs med opkast, diarré og feber, er slet ikke overstået.

I løbet af ugen er nemlig yderligere seks personer blevet syge efter at have været på Hotel Ringkjøbing.

- Vi har fået melding om seks nye syge, som ikke var på hotellet i weekenden, men som var der tirsdag og onsdag i denne uge, siger beredskabschef Nikolas Hove, Fødevarestyrelsen.

Trods grundig rengøring på hotellet søndag og grønt lys til at åbne igen har hotellet ikke fået udryddet den norovirus, som gør folk syge.

Fødevarestyrelsen har derfor fredag atter været på besøg på hotellet. Igen er køkkenet blevet lukket ned, og en ny omgang rengøring iværksat.

Fødevarestyrelsen har samtidig fået de første analyseresultater fra sidste weekend. De fortæller, at smittekilden ikke er en bakterie i form af salmonella, campylobacter, yersenia eller STEC.

- Disse bakterier skal have et medie at vokse i - altså en fødevare. Konklusionen er derfor, at der ikke var bakterier i madvarerne, som blev serveret på hotellet, siger Nikolas Hove.

Derfor tyder alt på, at det er en norovirus, som er årsag til de mange syge. Endnu er det dog ikke bevist i en analyse.

Norovirus kan overføres luftbårent eller ved kontakt. Det er derfor meget svært at finde ud af, hvordan den er kommet ind på hotellet. Den kan have siddet på madvarerne, på tallerkenerne, på bestikket eller være båret ind af personale og gæster og efterfølgende have spredt sig.

Dagbladet har fredag været i kontakt med daglig leder Chalotte Christiansen, men så længe Fødevarestyrelsens undersøgelser er i gang, har hun ingen kommentarer.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte