Ringkøbing

Nu igen: Nyt sygdomsudbrud på Hotel Ringkjøbing

Seks personer har i ugens løb fået roskildesyge efter besøget på Hotel Ringkjøbing. Arkivfoto: Colourbox

Ringkøbing: Weekendens udbrud af roskildesyge på Hotel Ringkjøbing, der sendte mindst 60 gæster på langs med opkast, diarré og feber, er slet ikke overstået.

I løbet af ugen er nemlig yderligere seks personer blevet syge efter at have været på Hotel Ringkjøbing.

- Vi har fået melding om seks nye syge, som ikke var på hotellet i weekenden, men som var der tirsdag og onsdag i denne uge, siger beredskabschef Nikolas Hove, Fødevarestyrelsen.

Trods grundig rengøring på hotellet søndag og grønt lys til at åbne igen har hotellet ikke fået udryddet den norovirus, som gør folk syge.

Fødevarestyrelsen har derfor fredag atter været på besøg på hotellet. Igen er køkkenet blevet lukket ned, og en ny omgang rengøring iværksat.

Fødevarestyrelsen har samtidig fået de første analyseresultater fra sidste weekend. De fortæller, at smittekilden ikke er en bakterie i form af salmonella, campylobacter, yersenia eller STEC.

- Disse bakterier skal have et medie at vokse i - altså en fødevare. Konklusionen er derfor, at der ikke var bakterier i madvarerne, som blev serveret på hotellet, siger Nikolas Hove.

Derfor tyder alt på, at det er en norovirus, som er årsag til de mange syge. Endnu er det dog ikke bevist i en analyse.

Norovirus kan overføres luftbårent eller ved kontakt. Det er derfor meget svært at finde ud af, hvordan den er kommet ind på hotellet. Den kan have siddet på madvarerne, på tallerkenerne, på bestikket eller være båret ind af personale og gæster og efterfølgende have spredt sig.

Dagbladet har fredag været i kontakt med daglig leder Chalotte Christiansen, men så længe Fødevarestyrelsens undersøgelser er i gang, har hun ingen kommentarer.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce