Annonce
Ringkøbing

Nu igen: Nyt sygdomsudbrud på Hotel Ringkjøbing

Seks personer har i ugens løb fået roskildesyge efter besøget på Hotel Ringkjøbing. Arkivfoto: Colourbox
Annonce

Ringkøbing: Weekendens udbrud af roskildesyge på Hotel Ringkjøbing, der sendte mindst 60 gæster på langs med opkast, diarré og feber, er slet ikke overstået.

I løbet af ugen er nemlig yderligere seks personer blevet syge efter at have været på Hotel Ringkjøbing.

- Vi har fået melding om seks nye syge, som ikke var på hotellet i weekenden, men som var der tirsdag og onsdag i denne uge, siger beredskabschef Nikolas Hove, Fødevarestyrelsen.

Trods grundig rengøring på hotellet søndag og grønt lys til at åbne igen har hotellet ikke fået udryddet den norovirus, som gør folk syge.

Fødevarestyrelsen har derfor fredag atter været på besøg på hotellet. Igen er køkkenet blevet lukket ned, og en ny omgang rengøring iværksat.

Fødevarestyrelsen har samtidig fået de første analyseresultater fra sidste weekend. De fortæller, at smittekilden ikke er en bakterie i form af salmonella, campylobacter, yersenia eller STEC.

- Disse bakterier skal have et medie at vokse i - altså en fødevare. Konklusionen er derfor, at der ikke var bakterier i madvarerne, som blev serveret på hotellet, siger Nikolas Hove.

Derfor tyder alt på, at det er en norovirus, som er årsag til de mange syge. Endnu er det dog ikke bevist i en analyse.

Norovirus kan overføres luftbårent eller ved kontakt. Det er derfor meget svært at finde ud af, hvordan den er kommet ind på hotellet. Den kan have siddet på madvarerne, på tallerkenerne, på bestikket eller være båret ind af personale og gæster og efterfølgende have spredt sig.

Dagbladet har fredag været i kontakt med daglig leder Chalotte Christiansen, men så længe Fødevarestyrelsens undersøgelser er i gang, har hun ingen kommentarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce