Annonce
112

Nu igen: GPS’er for en værdi af en halv million stjålet

Så er den igen gal. Maskinstation har haft besøg af indbrudstyve, der er stukket af med gps'ere til en værdi af omkring en halv million kroner. Arkivfoto.
Politi forventer ny bølge af GPS-tyverier kan være på vej efter indbrud nær Tarm
Annonce

TARM: En rumænsk tyvebande, der især stjal landbrugets dyre GPS’er, blev i august anholdt nær Viborg. Politiet har tiltalt banden for 20 tyverier på Viborg-egnen, men har en mistanke om, at de også stod bag en stribe af indbrud i begyndelsen af 2019 i Ringkøbing-Skjern.

Med anholdelserne har der i en periode været ro hos maskinstationer og landmænd, men i løbet af de seneste dage har der været endnu et tyveri af det værdifulde udstyr, som sidder i landbrugskøretøjerne.

Denne gang er det gået ud over en maskinstation nær Lønborg, hvor tyvene har stjålet ikke færre en fem GPS’er med tilhørende skærme. Det stjålne har en værdi af ikke mindre end 500.000 kroner.

Annonce

Alarm og DNA-mærkning

Ifølge politikommissær Poul Fink fra den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi tyder det på, at en ny gruppe kan være kommet til landet.

- Vi har ikke fået andre anmeldelser i denne omgang, men det tyder på, at en ny bølge af tyverier kan være på vej, fortæller Poul Fink.

Politiet har tidligere opfordret landmænd og maskinstationer til at bruge overvågning og installere alarmer på både bygninger og udstyr. Desuden anbefaler man at DNA-mærke udstyret, så politiet med det samme kan spore fundne tyvekoster til rette ejer. Det sikrer, at man får sit dyre udstyr retur, hvis det bliver fundet, ligesom det sikrer beviser i forhold til at få tyvene retsforfulgt.

GPS-tyvene, der blev anholdt nær Viborg, skal for retten 13. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce