Annonce
112

Nu igen: GPS’er for en værdi af en halv million stjålet

Så er den igen gal. Maskinstation har haft besøg af indbrudstyve, der er stukket af med gps'ere til en værdi af omkring en halv million kroner. Arkivfoto.
Politi forventer ny bølge af GPS-tyverier kan være på vej efter indbrud nær Tarm

TARM: En rumænsk tyvebande, der især stjal landbrugets dyre GPS’er, blev i august anholdt nær Viborg. Politiet har tiltalt banden for 20 tyverier på Viborg-egnen, men har en mistanke om, at de også stod bag en stribe af indbrud i begyndelsen af 2019 i Ringkøbing-Skjern.

Med anholdelserne har der i en periode været ro hos maskinstationer og landmænd, men i løbet af de seneste dage har der været endnu et tyveri af det værdifulde udstyr, som sidder i landbrugskøretøjerne.

Denne gang er det gået ud over en maskinstation nær Lønborg, hvor tyvene har stjålet ikke færre en fem GPS’er med tilhørende skærme. Det stjålne har en værdi af ikke mindre end 500.000 kroner.

Annonce

Alarm og DNA-mærkning

Ifølge politikommissær Poul Fink fra den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi tyder det på, at en ny gruppe kan være kommet til landet.

- Vi har ikke fået andre anmeldelser i denne omgang, men det tyder på, at en ny bølge af tyverier kan være på vej, fortæller Poul Fink.

Politiet har tidligere opfordret landmænd og maskinstationer til at bruge overvågning og installere alarmer på både bygninger og udstyr. Desuden anbefaler man at DNA-mærke udstyret, så politiet med det samme kan spore fundne tyvekoster til rette ejer. Det sikrer, at man får sit dyre udstyr retur, hvis det bliver fundet, ligesom det sikrer beviser i forhold til at få tyvene retsforfulgt.

GPS-tyvene, der blev anholdt nær Viborg, skal for retten 13. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Ringkøbing

27-årig kørte i grøften

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce