Annonce
Ringkøbing-Skjern

Jens Bollerup smidt ud af bådklubben: Jeg er rystet over at man kunne gøre det

Jens Bollerup, der revisor i Hvide Sande Bådeklub, er netop blevet ekskluderet. Foto Jørgen Kirk
Hvide Sande Bådeklub har ekskluderet Jens Bollerup, der har været medlem af foreningen i 30 år og tidligere har været bestyrelsesmedlem og formand.
Annonce

Hvide Sande: På aftenens højdramatiske generalforsamling i Hvide Sande Bådeklub er foreningens revisor Jens Bollerup blevet ekskluderet efter en afstemning blandt medlemmerne. Bestyrelsen havde indstillet Jens Bollerup til eksklusion, og det var forsamlingen altså enig i. For eksklusion af Bollerup stemte 36, fire stemte blankt og fire stemte nej.

På generalforsamlingen holdt Jens Bollerup en 25 minutter lang tale, hvori han angreb bestyrelsen for at forskelsbehandle ansøgerne til eftertragtede bådpladser. Han nævnte flere Hvide Sande-borgere, som har fået bådplads i løbet af 2019 foran en anden ansøger, der var blevet nægtet bådplads året inden.

Bollerup kom også med eksempler på, at bestyrelsen har undladt at opkræve pladsleje for visse bådejere.

Efter indlægget stemte forsamlingen om det mistillidsvotum, som Jens Bollerup havde stillet bestyrelsen, men det blev stemt ned.

Jens Bollerup er tydeligt påvirket over at være blevet smidt ud af den forening, han har været medlem af i 30 år og har været formand for. Da resultatet stod klart, forlod han forsamlingen i Fiskeriets Hus.

- Jeg er rystet over, at man kunne gøre det på dette grundlag. Men der er jo et sammenhold i den klub, der mente, at jeg kunne stemmes ud. Der er nære relationer, en del har fælles arbejdsrelationer, og der er familierelationer på kryds og tværs, siger han.

Han føler ikke, han fik svar at formanden på de kritikpunkter, han rejste i sit indlæg.

- Under påskud af, at indlægget var så langt, sagde formanden at han ikke kunne huske alle detaljer. Derfor fik jeg ikke svar på min kritik af forskelsbehandlingen i, hvem og hvornår der skulle betales indskud. Det undgik formanden at svare på, siger Jens Bollerup.

Til generalforsamlingen havde bestyrelsen indkaldt advokat Jørgen Iversen som dirigent.

- Det var heller ikke befordrende for mig, at man havde indkaldt en dirigent udefra. Det var første gang i de 30 år, jeg har været med. Det var vel for at sikre sig, at der var ro på gemytterne. Men Jørgen Iversen gjorde det sobert. Han havde dog tydeligvis et nærmere forhold til formanden end til mig. Også en vagtmand var indkaldt. Han holdt vagt, indtil jeg forlod mødet. De må jo mene, jeg er en farlig karl.

Tror du det har haft indflydelse på bestyrelsen og medlemmerne, at du er Vesterhav Syd-kritiker?

- Det ved jeg ikke. Der er givetvis nogen, der er irriterede over det. Der er vi bare splittede herude. Men om det har haft indflydelse på det her… med persongalleriet kan den tanke jo godt opstå.

Får du snart lyst til at flytte fra Hvide Sande? Det ser ikke ud til, de kan lide dig?

- Foreløbig må jeg sige, at der kommer et nyt havnenavn på hækken af båden. Den får nyt hjemsted. Jeg er ked af, at der ikke længere skal stå Hvide Sande bag på den. Måske kommer der til at stå Ringkøbing eller Middelfart på den. Det afhænger jo af, om de andre klubber vil have mig. Selv føler jeg mig meget knyttet til Hvide Sande og er lokalpatriot. Men eksklusionen får den konsekvens, at båden får et andet hjemsted.

Bliver du boende i Hvide Sande?

Ja, jeg er glad for at bo her. Om de så er glade for dét, er en anden ting, men så længe jeg betaler, hvad jeg skal for at bo i huset, kan de vel ikke jage mig ud, siger Jens Bollerup.

Dagbladet ville have rapporteret fra generalforsamlingen, men formanden for Hvide Sande Bådeklub, Jørgen Påbøl, formente Dagbladet adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce