Annonce
Fodbold

Nu har Ølstrup G&U to matchbolde

To gange kunne Ølstrup G&Us Per Bak juble over scoringer mod HTS, der blev slået 6-0. Nu er Ølstrup meget tæt på oprykning til serie 1. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter mandagens stensikre sejr på 6-0 hjemme over bundholdet HTS, kan Ølstrup G&U rykke op i serie 1, hvis de vinder bare en af deres to sidste kampe.

Ølstrup: Man skal være der fra start, når Ølstrup G&U spiller på hjemmebane i serie 2.

For en uges tid siden scorede Ølstrup til 1-0 efter mindre end tre minutters spil mod Oksbøl. Mandag aften gik det endnu hurtigere, for dommeren fløjtede for mål allerede efter 46 sekunders spil, hvor Per Bak fik trampet en ripost i mål, efter Daniel Mogensen fik reddet et fint hovedstød på et hjørnespark fra Paw Bjørnkjær.

Så var scenen sat til endnu en Ølstrupsejr, og den kom til at lyde på 6-0.

6-0 var ikke for meget. Kampen igennem spillede et veloplagt Ølstrup-mandskab sig frem til en håndfuld pæne chancer mere. Omvendt tillod hjemmeholdet ikke bundholdet HTS at komme frem til noget, der bare lignede en pæn chance. Målmand Jakob Kamp havde i hvert fald ikke en eneste redning i hele kampen.

Og spændingen var hurtigt væk. Efter Per Bak ikke havde fået hovedet på et fint indlæg fra Niklas Jul, blev der øget til 2-0 minuttet senere. Et frispark fra Paw Bjørnkjær blev snittet ganske ganske lidt af Kasper T. Jensen, der med stor overbevisning påtog sig titlen som målscorer.

Daniel Mogensen fik to gode chancer på gennembrud, og Per Bak brændte fra højre side på målmanden, inden det blev 3-0. Igen var det en stikning, der gav en friløber i højre side. Niklas Jul var nådesløs, for han hamrede bolden højt i mål til 3-0 efter 40 minutters spil.

Også efter pausen kom der en hurtig scoring. Per Bak fik en friløber. I første omgang lobbede han på overliggeren, hvor efter Per Bak selv var hurtigst over riposten, som blev sendt i mål til 4-0.

Per Bak og Daniel Mogensen sendte friløbere forbi mål, inden Jeppe Christensen fint scorede på hovedstød efter frispark fra Paw Bjørnkjær. Daniel Mogensen fik endelig scoret, da han gjorde det til 6-0 på en dyb stikning.

Ølstrup var overlegne. Og det var imponerende at se, hvor hårdt der blev arbejdet gennem samtlige 90 minutter. Der var gode returløb, masser af løb for hinanden, og så blev der tacklet igennem, når det var nødvendigt. En præstation der var et tophold værdigt.

Og Ølstrup er tophold.

- Ja nu har vi to matchbolde. Enten skal vi vinde på lørdag ude mod Esbjerg IF 92, der ligger nummer to fire point efter os, eller også skal vi vinde i sidste runde over Grindsted, der ligger nummer tre fem point efter os. Vi har endnu ikke tabt, så det ser godt ud. Vi står solidt defensivt, og vi har kun lukket syv mål ind. Det giver bare en solid basis at arbejde ud fra, sagde Ølstrups træner Carsten Holm meget tilfreds.

Serie 2 pulje 21

Ølstrup G&U-HTS 6-0

Mål: 1. minut: 1-0 ved Per Bak. 8. minut: 2-0 ved Kasper T. Jensen. 40. minut: 3-0 ved Niklas Jul. 48. minut: 4-0 ved Per Bak. 72. minut: 5-0 ved Jeppe Christensen. 81. minut: 6-0 ved Daniel Mogensen. Advarsler til Ølstrups Kristian Drest efter 22 minutter og Karsten Schmidt efter 70 minutter. Ølstrup skiftede Niklas Jul ud i pausen med Thomas Sand Christensen, efter 57 minutter kom Jeppe Christensen på banen for Kristian Drest, og efter 64 minutter kom Emil Green på banen for Kasper T. Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Annonce