Annonce
Hvide Sande

Nu graves Søndervigs hovedgade op: Skilte skal vise vej gennem virvaret af vejarbejde

Når arbejdet til næste sommer er slut, vil Lodbergsvej fremstå i meget skønnere og mere trafiksikker udgave end i den "gamle" version. Foto: Tommy Kofoed/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Kommunens Vej- og Park-afdeling har sat skilte op på Houvig Klitvej, så både ejere og lejere af sommerhuse vest for Lodbergsvej kan komme til og fra sommerhusene.

SØNDERVIG: Kæmpestore vejarbejder har præget Søndervig det sidste par år, og det er ikke slut endnu. Arbejdet med ombygningen af byens hovedgade, Lodbergsvej, er netop begyndt.

Entreprenøren er gået i gang med et omfattende arbejde, der - når det er slut i sommeren 2022 - skal føre til en forskønnet og trafiksikker forbindelse gennem Søndervig; desuden etableres der et afvandingsanlæg.

Det giver imidlertid problemer for ejere og lejere af de sommerhuse, der ligger vest for Lodbergsvej, da tilkørslen til sommerhusene bliver besværliggjort.

Annonce

Derfor har kommunens Vej- og Parkafdeling nu sat skilte op på Houvig Klitvej - der i øvrigt lige er blevet trafiksikret og forskønnet, fortæller vejtekniker Arne Madsen, Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har udarbejdet en skilteplan over tilkørselsvejene til ejendommene vest for Lodbergsvej. Den vil blive tilpasset i forhold til, hvor og hvornår anlægsarbejdet foregår, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

Syv etaper

Arbejdet på Lodbergsvej kommer til at foregå i syv etaper:

Etape et til tre fra august til udgangen af 2021 foregår på den nordlige strækning fra Sandleddet og frem til Lodbergsvej/Houvig Klitvej; her fortsættes der med med etablering af vejafvandingssystemet.

Der anlægges et fortov samt gadebelysning i den vestlige side af vejen. De igangværende arbejder har gjort det nødvendigt at nedtage gadelamperne. Fortovet vil få samme udseende som det netop etablerede fortov langs den nye tværvej, Sandleddet.

Etape to starter midt i september i den sydlige del af Lodbergsvej (ved Badevej) og forbi Strandstræde. Herefter vil ensretningen på Lodbergsvej blive åbnet for trafik, da Strandstræde kan fungere som omkørsel. Der fortsættes med etape tre frem til indkørslen til Lodbergsvej 161-219.

Det gør jo også en forskel, at Søndervig ikke er under nedbrydning men under opbygning. Når det hele er afsluttet har vi Danmarks flotteste badeby.

René Lagoni, formand for Søndervig Centerforening.

Det forventes, at vejstrækningen fra Badevej frem til Strandstræde samt strækningen fra Sandleddet og til lyskrydset Lodbergsvej/Houvig Klitvej står færdig til nytår.

Etape fire til syv foregår fra januar og til juli 2022. De sidste 4 etaper foregår fra omkring indkørslen for Lodbergsvej 161-219 mod nord til Sandleddet, således at denne strækning og dermed hele Lodbergsvej står klar i sin forskønnede udgave til sommeren 2022.

Annonce

Godt informeret

For at minimere genenerne af vejarbejdet, har kommunen - også i forbindelse med Lodbergsvej - inddraget den følgegruppe i Søndervig, der repræsenterer lokale og sommerhusejere samt udlejningsbureauerne.

Det er den nordlige strækning - Lodbergsvej - der nu skal forskønnes; Houvig Klitvej er færdig. Visualisering: RKSK.

- Fra kommunens side vil vi gøre vort bedste for at få fat på problemerne, så snart vi får kendskab til dem. Vi er jævnligt til byggemøde i byen og dermed til rådighed, hvis man har noget, man gerne vi drøfte med os på stedet, siger Anne Mette Kjær, der er kommunal planlægger i pressemeddelelsen.

Dette gode samarbejde bekræftes over for Dagbladet af René Lagoni, formand for Søndervig Centerforening.

- Vi har været godt informeret under hele forløbet, og vi er blevet taget med på råd - det skal kommunen have et stort cadeau for, siger han.

- Selvfølgelig vil der altid være noget, når et så stort projekt skal gennemføres, men jeg har ikke hørt nogle af vores medlemmer være kritiske. Det gør jo også en forskel, at Søndervig ikke er under nedbrydning men under opbygning. Når det hele er afsluttet, har vi Danmarks flotteste badeby.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce