x
Annonce
Læserbrev

Nu går våren gennem Nyhavn

Læserbrev: Det må bestemt ikke blive det forsømte forår i Søndervig, hvor byen selvfølgelig også skal udvikle sig mod sydøst i det område, man populært kalder for ”Nyhavn”. Så nu er vi mange, der glæder os til, at ”Nu går våren gennem Nyhavn”, selv om bestyrelsen for byens centerforening forsøger at argumentere for, at bymidten i Søndervig skal holdes inden for de nuværende rammer.

Mage til snæversyn skal man da vist lede længe efter, så hvor er mon udsynet i den bestyrelse for en forening, der skal udvikle og kæle for butikslivet i Søndervig?

Jeg er født og opvokset nogle hundrede meter syd for Søndervig, og har mange både gode og mindre gode minder om byens udvikling.

Det skal derfor nu blive interessant at få indblik i, hvor præcis bymidten er i Søndervig. Er bymidten resultatet af en neutral opmåling af afstande mellem byens forskellige erhverv?

Her er det meget tankevækkende, at en bymidte åbenbart ikke har en bue mod sydøst, hvor Salling Group gerne vil placere en Netto-forretning. Der var da ingen problemer i, at byen kunne udvikle sig mod nordøst med Lalandia og omkring 500 sommerhuse. Det hænger vel ikke sammen med, at der i byen er personer, der har haft og har store økonomiske interesser i præcis dette område!?

Lad nu vårens milde vinde og sol skinne over udviklingen af Søndervig, hvor vi alle burde være taknemmelig for, at der blandt andet kan placeres en Netto-butik i ”Nyhavn” området. Her har Salling Group fra første henvendelse strakt hånden frem til et tæt og konstruktivt samarbejde om diverse undersøgelser af mulighederne. Herunder, at selve placeringen af Netto kommer til at ske i harmoni med infrastrukturen, naturen og ikke mindst beboelserne i området.

Hvor var det i øvrigt velgørende at opleve, at et enigt udvalg for teknik og miljø forleden trådte i karakter, og gav denne del af udviklingen af Søndervig politisk opbakning!

Så håbet om, at der forefindes format i beslutningsprocesserne fremadrettet, har bestemt grøde, grobund, saft og kraft.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce