Annonce
Kultur

Nu går det løs: Kabelparken er klar til at finde Danmarks bedste wakeboardere

Jakob Sally er både med til at arrangere DM i wakeboard og stiller op i tre discipliner. DM finder sted fredag og lørdag. Foto: Mads Dalegaard
I løbet af fredag og lørdag vil der være masser af liv omkring Kabalparken i Hvide Sande, når der afholdes DM i wakeboard og wakeskate.

Hvide Sande: Hvis du kommer forbi Kabelparken de næste par dage, er der god chance for, at du kommer til at opleve kunster på brættene ud over de sædvanlige. Turister på usikre ben er nemlig skiftet ud med den absolutte creme af landets wakeboardere, der skal dyste om danmarksmesterskaberne i forskellige klasser og discipliner fredag og lørdag.

- Vi er endt med omkring 52 startere. Det er okay, selvom vi gerne ville lidt højere op, fortæller Jakob Sally, der er næstformand i Hvide Sande Kabel Klub og selv stiller op i tre discipliner: Open men, features only og wakeskate.

Annonce

Med eller uden spænder

I open men dystes der både i lufttricks og tricks på ramperne i vandet. I features only dystes der kun i tricks på ramperne. I wakeskate har deltagerne ikke spændt fødderne fast på brættet, og det er derfor nogle anderledes tricks, der kan laves her.

Konkurrencerne er desuden opdelt i klasser efter køn og alder.

Noget for gæsterne

I løbet af fredag og lørdag vil gæster foruden at lade sig imponere over trickene på vandet kunne opleve diverse surfermærker vise det nyeste udstyr frem, og man kan nyde mad og drikke i caféen.

Og så er Kabelparken ellers klar til at tage imod Danmarks bedste wakeboardere:

- Vi har fået lavet dommertårn, og alt papirarbejde er klar til at blive printet, så vi er klar til start, siger Jacob Sally.

Deltagerne øver torsdag aften. Fredag er der kvalifikationsheats, mens der lørdag er finaler. Både fredag og lørdag begynder programmet klokken 14, og gæster er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce