Annonce
Ringkøbing

Nu forsvinder cyklisternes mareridt: Kørebane bliver bredere og farligt bånd af brosten fjernes

Algade bliver snart gravet op, og når ledningerne i gaden er skiftet, får den nyt gulvtæppe. Foto: Poul Osmundsen
Ringkøbings hovedgade, Algade, får nyt gulvtæppe; det skal ifølge planlægger og arkitekt Ann Holm Nielsen forbedre trafiksikkerheden og være mere i overensstemmelse med byens billede af sig selv.

RINGKØBING: Hvis du jævnligt kører på cykel i Algade, kender du det sikkert...

Et par biler skal passere hinanden på den smalle kørebane, og du tvinges ud i det brede bånd af chausse-sten, der kanter kørebanen. Ikke nogen betryggende situation, hvis det regner eller - endnu værre - der ligger is eller sne på stenene!

Kommer dine smalle hjul ned mellem et par af granitstenene, kan det være svært at holde balancen.

Annonce

Men nu er der forandringer på vej, der vil gøre forholdene i Algade langt venligere og mere trafiksikre, ikke bare for cyklister men også for bilister.

Båndet af chaussesten forsvinder, og kørebanen bliver lidt bredere.

På denne planche viser kommunen, hvad der skal ske med Algade. RKSK

Klassisk Ringkøbing

Baggrunden er, at Ringkøbing-Skjern Forsyning står over for at skulle grave Algade op fra Museumspladsen og hen til Torvet for at skifte ledningsnettet ud; arbejdet på første etape begynder mandag den 17. januar.

I den forbindelse bliver belægningen på gaden skiftet ud, når ledningsejerne er færdige med deres del af arbejdet, fortæller Ann Holm Nielsen, planlægger og arkitekt ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Algade var før i tiden belagt med brosten i granit, men så blev den asfalteret, indtil den i starten af 1990'erne fik den nuværende belægning, fortæller Ann Holm Nielsen.

- Men Algade er Ringkøbings hovedgade, og da den nu skal graves op, har vi besluttet at give den en ny belægning, der er i samklang med det, vi lavede, da Gågaden blev lagt om og Nygade Nord renoveret, fortsætter hun.

Ved de tidligere projekter har planafdelingen ladet sig inspirere af især en "klassisk" Ringkøbing-gade som Øster Strandgade. Via en fortolkning af denne gades udseende sigtes der mod at skabe et sammenhængende visuelt udtryk i midtbyen.


Vi vil gerne give både borgerne i byen og vore turister indtrykket af, at når de kommer ind i bymidten, træder de ind i "den pæne stue".

Ann Holm Nielsen, arkitekt og planlægger, Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi vil gerne give både borgerne i byen og vore turister indtrykket af, at når de kommer ind i bymidten, træder de ind i "den pæne stue"; man kan derfor sige, at vi vil give Algade sit nye gamle pæne tøj på, siger Ann Holm Nielsen.

Annonce

Gedigne materialer og genbrug

Når brolæggerne er færdige med deres arbejde, der gennemføres i etaper, efterhånden som ledningsejerne er færdige med deres etaper, vil Algade se væsentligt anderledes ud, end den går i dag.

Sådan så Algade engang ud - og den ligner jo faktisk stadig sig selv i dag. Billedet stammer fra Ringkøbing Bevaringsforenings arkiv.

- På selve kørebanen skifter vi de eksisterende, rødlige betonfliser, der er på 30 gange 30 centimeter ud med granitfliser på 55 gange 55 centimeter i en mere mørk grå nuance. Kørebanen udvides med 60 centimeter, da vandrenderne bliver smallere, fortæller Ann Holm Nielsen.

Vandrenderne laves i samme type granit, men reduceres fra 60 til 30 centimeters bredde. Dermed slipper cyklister for at køre forhjulet ned mellem et par chaussesten.

De grå betonfliser på 30 gange 30 centimeter, der bruges til fortovene, udskiftes til granitfliser i en lys grå nuance på 60 gange 60 centimeter.

Da granitsten er nærmest uopslidelige, bliver stenene i Algade genbrugt. Det gælder de brosten, der allerede i dag ligger i gadekrydsene. De eksisterende chaussésten i granit genbruges desuden langs facaderne og mellem fortov og vandrende genbruges også

Arbejdet udføres af firmaet JA Brolægning i samarbejde med kommunen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce