Annonce
Vestjylland

Nu fjernes byens øjebæ

Det er grunden her - Holmegade 53 - der skal ryddes op på. Foto: Jan Briks
Borgerforeningen har overtaget brugsretten til Holmegade 53.

Ulfborg: Det er efterhånden en del år siden, at huset på Holmegade 53 i Ulfborg brændte ned. Siden fik det lov at stå i et års tid, før den endelige nedrivning fandt sted. I dag står kun garage, skur og drivhus tilbage på grunden, der ligger lige, når man kommer ind i byen fra Holstebrovej. Her har vildt græs, murbrokker og gamle brugsgenstande fået lov at ligge hen lige siden, og grunden står i dag som en torn i øjet på flere af byens borgere.

For et års tid siden købte Holstebro Kommune grunden, og for lidt over en måned siden fik den lokale borgerforening lov at få brugsretten på grunden, så der nu kan blive gjort noget ved udseendet.

- Det irriterer flere af os lokale herude - at det ser så rodet ud. Det ligner jo en losseplads. Og vil vi gerne have folk til at flytte til byen, så bliver vi nødt til at have det til at se ordentligt ud, siger Kaj Kirk, næstformand i Ulfborg Borgerforening og medlem af Hakkedrengene - den gruppe af frivillige, der blandt andet kommer til at hjælpe med at gøre grunden pæn og ren. Ud over de frivillige fra Hakkedrengene, er man lokalt gået på jagt efter flere frivillige, der har mulighed for at hjælpe til.

Annonce

Ryddet op

Arbejdet går i gang snarest muligt, og der er en del, der skal laves, hvis man spørger Kaj Kirk:

- Vi skal have ryddet op - have revet skur, drivhus og garage ned, og så skal vi have plantet græs over det hele, siger han og peger på nogle af de områder på grunden, hvor der sporadisk er stenbelægning og fliser midt i rodet.

Ud over græs og flagstænger, skal også byens byportal rykkes ind på grunden.

- Og kommunen sørger så for, at der bliver lagt strøm ind, så vi kan få lys i et juletræ hernede, siger Kaj Kirk.

Tanken er ikke, at området skal blive et sted, man som borger kan opholde sig - blot at grunden igen bliver "pæn".

- Vi er lidt spændte på at se, hvordan udsigten bliver til cementstøberiet herovre bagved, når vi får garagen væk, siger Kaj Kirk.

Han regner med, at arbejdet på grunden kan stå færdigt engang i løbet af foråret næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce