Annonce
Skjern

Nu får Skjerns mest triste hjørne et gevaldigt løft: Kæmpe boligprojekt på vej

Den gamle foderstof er forfalden, og her skal der være nye udlejningsboliger om et par år. Foto: Christian Baadsgaard
Byens gamle foderstof på hjørnet af Nygade og Svinget skal jævnes med jorden og erstattes af 41 nye boliger, som Bomidtvest står bag.
Annonce

SKJERN: I dag er det ultimativt et af Skjerns mest triste matrikler - stedet hvor den gamle foderstof-forretning på Svinget og Nygade var, men hvor der i dag er et hus med smadrede vinduer, skal der i løbet af de næste par år bygges 41 nye boliger.

Det er Bomidtvest, der lige nu er i gang med at købe grunden, og allerede nu er der indsendt en ansøgning om at få lov til at udarbejde en ny lokalplan.

Området har lige nu status af erhverv, men det skal så ændres til boligområde. Går alt efter planen, regner Bomidtvest med, at håndværkerne kan gå i gang i 2022.

- Ringkøbing-Skjern Kommune er meget positiv overfor udlejningsbyggeri, og det er også en måde at fastholde folk i området at give dem boligtilbud, siger Flemming Roi Madsen, projektchef i Bo Midtvest.

Projektet er så tidligt i sin fase, at der endnu ikke er tilknyttet en arkitekt, men rammebeløbet vil være på omkring 80 millioner kroner.

Annonce

Lidt for enhver lejer

De 41 boliger skal være familieboliger, og tanken er, at der skal være noget til hver livsfase.

Dels skal der være et-plans-boliger, der kan bebos af ældre, mens familierne kan flytte ind i to-plans-boliger.

Når man skal bygge udlejningsboliger i Vestjylland, skal der helst være en carport og en lille have til, så det skal der også være her.

- Alt det, vi har i Skjern, er udlejet, og vi har fået gode tilkendegivelser på det, vi har lavet, så vi vil gerne fortsætte den gode oplevelse, forklarer Flemming Roi Madsen.

Projektet bliver det første nybyggeri, som Bomidtvest kommer til at opføre i Skjern. Selskabet overtog for nogle år siden Skjern Boligselskab, og et af de første projekter var at få renoveret lejlighederne på Østergade og Fredensgade. Det var et projekt til 83 millioner kroner, som var finansieret af Landsbyggefonden.

En af de nærmeste naboer er det gamle slagteri, som blev bygget om til blandt andet aktivitetscenter. Det har også været et plus for Bomidtvest i beslutningen, og tilmed er der de seneste år blevet bygget flere boligtyper i området, blandt andet Lejerbos markante etageejendomme, og når projektet står færdigt, har hele det område fået et markant løft.


Alt det, vi har i Skjern, er udlejet, og vi har fået gode tilkendegivelser på det, vi har lavet, så vi vil gerne fortsætte den gode oplevelse.

Flemming Roi Madsen, projektchef, Bomidtvest
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce