Annonce
Vestjylland

Nu får pårørende til psykisk syge i hele regionen hjælp

Mikkel Rasmussen er både glad og tilfreds med forretningsudvalgets godkendelse af aftalen med Sind Pårørenderådgivning. Arkivfoto
Region Midtjyllands forretningsudvalg har netop godkendt en aftale, der sikrer en kvart million kroner årligt til uddannelsesforløb for pårørende til psykisk syge. Aftalen er indgået med Sind Pårørenderådgivning, som skal stå for i alt 10 årlige forløb fordelt over hele regionen.
Annonce

Regionen: Det var et glad og tilfreds medlem af Region Midtjyllands forretningsudvalg, Mikkel Rasmussen (Psykiatri-Listen), som tirsdag kunne konstatere, at det er lykkedes at vinde gehør for en af sine mærkesager. Udvalget godkendte nemlig en aftale om at styrke uddannelse af pårørende til psykisk syge i hele regionen.

Det er Sind Pårørenderådgivning, som skal stå for uddannelsesforløbene, og ifølge aftalen skal der hvert år holdes to uddannelsesforløb i hver af regionens fem klynger, Aarhus, Midt, Randers, Vest og Horsens. Der er afsat i alt en kvart million kroner årligt til formålet.

- Det er en stor sejr og et meget vigtigt signal. Sind Pårørenderådgivning har tidligere været fysisk placeret på det tidligere psykiatriske hospital i Risskov, og med denne aftale forpligter Region Midtjylland sig til at stille lokaler til rådighed til konkrete psykoedukationsforløb - og ikke kun i Aarhus, men i hele regionen. En god dag i regionspolitik, konstaterer Mikkel Rasmussen.

Han og Psykiatri-Listen gik sidste år ind i forhandlingerne om budgettet for 2019 med et specifikt krav om netop at sikre hjælp og undervisning til pårørende til mennesker, der er ramt af en psykisk lidelse.

Annonce

Start i oktober

De 250.000 kroner er hentet ud af de i alt 50 millioner kroner, som i forbindelse med budget 2019 blev tildelt psykiatrien, og nu er der altså en aftale på plads om, hvordan de mere konkret skal bruges.

De første uddannelsesforløb for pårørende forventes allerede at blive sat i gang i oktober i år, og Sind regner med at kunne gennemføre i alt tre forløb inden nytår. Regionen betaler 25.000 kroner per gennemført forløb, og herudover får Sind Pårørenderådgivning udbetalt 25.000 kroner til den indledende forberedelse og planlægning af de kommende forløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce