Annonce
Hvide Sande

Nu får Lodbergsvej den store makeover: Millioner til forskønnelse af hovedgaden i Søndervig

Trafikproppet og ikke videre kønt: Men når først kommunen har brugt millioner på Lodbergsvej i Søndervig, vil det være et helt andet syn, der møder turisterne. "Rundkørslen", der ikke er en rigtig rundkørsel, forsvinder også. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Teknik- og miljøudvalget vælger den dyre løsning i forbindelse med renoveringen af Lodbergsvej; 16,7 millioner kroner skal sikre, at turisterne ikke bare får en god trafikal men også visuel oplevelse af badebyen.
Annonce

SØNDERVIG: I løbet af 2021 og 2022 vil Lodbergsvej helt skifte karakter. Teknik- og miljøudvalget har besluttet at bruge millioner på den helt store makeover af gaden, der sammen med Badevej udgør Søndervigs "hovedgader".

-Vi sætter 16,75 millioner kroner af til renovering, belægning og så videre; desuden finder vi 1,75 millioner kroner til gadeinventar, strandvejsmarkører og beplantning på Lodbergsvej, siger teknik- og miljøudvalgets formand, John G. Christensen (S).

Teknik- og miljøudvalget kunne vælge mellem "luksusmodellen" og en billigere men også mere skrabet model med en asfalteret kørebane og helt almindelige fortovsfliser, der ville koste knap 15 millioner kroner.

- Vi valgte altså den dyre model; den vil sikre Søndervig et kvalitetsmæssigt løft, der vil give både turister, byens borgere, sommerhusejere og handlende en bedre oplevelse, siger John G. Christensen.

Lodbergsvejs kørebane er lige nu under opgravning, da Forsyningen er ved at etablere et nyt afvandingssystem. Efter sommerferien i år vil strækningen være klar til, at den første del af Lodbergsvej mod syd kan forskønnes.


Vi valgte altså den dyre model; den vil sikre Søndervig et kvalitetsmæssigt løft, der vil give både turister, byens borgere, sommerhusejere og handlende en bedre oplevelse.

John G. Christensen, formand, teknik- og miljøudvalget.


Hele arbejdet med forskønnelsen af gaden ventes afsluttet i foråret 2022.

Annonce

Flot belægning

Baggrunden for forskønnelsen er ikke bare, at Forsyningen har ønsket at skifte ledningsnettet ud. Det hænger også sammen med, at Søndervig i højsæsonen er præget af trængsel, trafikpropper og for lidt plads på fortovene.

Kommunen forudser, at med etableringen af Lalandia bliver trafikproblemerne endnu større; derfor er det nødvendigt med en helt ny vejprofil, der kan få trafikken til at flyde bedre og mere sikker.

Administrationen har udarbejdet et projektforslag til forskønnelse af Lodbergsvej, der er præget af den samme inspirationsmodel, som er anvendt på Houvig Klitvej. Der er dog tilføjet og ændret lidt for at tilpasse designet til en handelsgade med ensrettet kørsel og bredere fortove.

Gadebilledet vil blive udformet i materialer, der passer til den moderne badeby, kan holde til det vindblæste salte miljø nær havet og ikke mindst byde det stigende antal gæster pænt velkommen til Vestkysten.

Samme model vil blive brugt, når Badevej skal forskønnes i forsommeren 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce