Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nul huller og vandpytter: Nu får kommunens 230 kilometer grusstier en ordentlig overhaling

Fjordstien i Ringkøbing er meget benyttet - og nu får stien den helt stor opgradering. Foto: Poul Osmundsen
Vedligeholdelse af grusstier er blevet opprioriteret, og vejafdelingen er godt i gang med arbejdet; stien mellem Skaven og Bork Havn er færdig, og Fjordstien i Ringkøbing får lige nu den store tur.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Hvis du færdes på Fjordstien i Ringkøbing lige nu, har du helt sikkert bemærket, at den meget benyttede cirka tre kilometer lange sti er ved at få en gevaldig overhaling.

Stien er blevet jævnet, vandhuller fyldt ud, der er kommet et nyt lag grus på, og et lag stenmel følger, så stien bliver en sand fornøjelse at gå eller cykle på.

Hvis man cykler eller går ad stien mellem Skaven og Bork Havn, vil man også bemærke, at den har fået et nyt lag stenmel og er førsteklasses at færdes på.

Men det stopper ikke ved de to stistrækninger, fastslår Kristian Korsholm, afdelingsleder i Ringkøbing-Skjern Kommunes Vej & Park afdeling.

- Vi skal også have givet kommunens øvrige stier en opgradering, siger han.

Baggrunden for indsatsen er, at byrådet har tildelt Vej & Park-afdelingen et fast årligt beløb til opgradering og vedligeholdelse af kommunens stisystem.

- Vi har lavet et setup, hvor én af vore folk bruger fire-fem måneder om året på stivedligeholdelse. Vi bruger noget særligt udstyr, som gør arbejdet nemmere at udføre, siger Kristian Korsholm.

Annonce

Mange kilometer sti

Det er noget af en opgave, der venter vejmanden; Naturens Rige har mange kilometer grussti - rigtig mange!

- Alt i alt har vi 230 kilometer sti med løs belægning i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Kristian Korsholm.


Alt i alt har vi 230 kilometer sti med løs belægning i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kristian Korsholm, driftsleder, Vej & Park


Af disse er 44 kilometer det, man kalder privat fællesvej; det vil sige veje, der er privatejede, men som kan anvendes af alle. Hvis den private fællesvej også har status som offentlig sti, skal kommunen betale den del af istandsættelses- og vedligeholdelsesudgifterne, der kan tilskrives trafikken på offentlig sti.

- Her er vi udfordret af, at der kører maskiner og biler på vejene, siger Kristian Korsholm.

Det er nemmere, når det gælder kommunens øvrige stier.

- Vi har 55 kilometer offentlige stier, der er karakteriseret som vigtige stier af betydning for den offentlige infrastruktur - stier som eksempelvis Fjordstien eller stien mellem Skaven og Bork Havn, siger Kristian Korsholm.

Annonce

En prioritering

Endelig er der 175 kilometer naturstier i kommunen; de har selvsagt ikke den samme betydning for den offentlige færdsel, men er vigtige for offentlighedens adgang til naturen.

Kristian Korsholm understreger, at de 55 kilometer offentlige stier prioriteres højt, men det er også meningen, at naturstierne løbende skal opgraderes.

230 kilometer stier gennemskærer Naturens Rige, og de er vigtige for at sikre adgangen til naturen. Her stien syd for Lyngvig Fyr. Foto: Poul Osmundsen

- Vi regner med, at vi kan være hele vejen rundt i løbet af de næste to-tre år, siger han.

Han understreger, at det ikke er helt billigt at vedligeholde stierne på et højt niveau.

- Det er store mængder grus og stenmel, der skal bruges. På den anden side set - når en sti er blevet opgraderet, er den også lettere at vedligeholde, siger han.

Formanden for teknik- og miljødudvalget, John G. Christensen (S) fastslår, at det er et øget fokus på stisystemet, der har fået byrådet til at afsætte flere penge til stivedligehold.

- Vi får flere og flere grusstier, og flere og flere færdes ad dem i naturen på cykel og til fods. Vedligeholdes de ikke jævnligt, går de i forfald, og det ønsker vi ikke, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Annonce