Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu er Sønderupvej flyttet og klar til indvielse på onsdag

Sønderupvej går nu foran byggepladsen, hvor Arla bygger sit nye innovationscenter. Pressefoto
Vejprojektet ved Arla på Sønderupvej er et fremragende eksempel på offentligt-privat samarbejde, siger borgmester Hans Østergaard.
Annonce

Videbæk: Da mejeriselskabet Arla i august 2018 offentliggjorde beslutningen om at placere sit nye Innovationscenter til 270 millioner kroner ved Nr. Vium-mejeriet, viste det sig hurtigt, at den eneste rigtige placering til centeret var lige præcis der, hvor Sønderupvej gik, fordi innovationscenteret skulle kobles på produktionsenheden.

Da både Arla og Ringkøbing-Skjern Kommune dermed havde store interesser i forlægningen af Sønderupvej blev løsningen et privat-offentligt samarbejde, hvor parterne i fællesskab finansierede omlægningen af vejen.

- Det er klart, at så store investeringer er af væsentlig betydning for kommunen. Og det er ligeså klart, at så store investeringer selvfølgelig også stiller nogle krav til os som kommune om for eksempel at sikre, at den fornødne infrastruktur til at imødekomme deres investeringer er på plads, siger borgmester Hans Østergaard i en pressemeddelelse.

- Vi har et fint samarbejde med kommunen og vi er meget glade for, at vi sammen har kunne finde en løsning der sikrer, at både infrastrukturen fortsat fungerer, samtidig med at vi har mulighed for, at bygge et nyt moderne innovationscenter ved Nr. Vium mejeri og skabe nye arbejdspladser, siger kørselschef hos Arla Foods Ole Boye Madsen.

På borgmesterkontoret kalder Hans Østergaard samarbejdet med Arla omkring forlægningen af Sønderupvej et 'fremragende eksempel på offentligt-privat samarbejde'.


En udvidelse af erhvervsområdet i Nr. Vium bidrager til at sikre Arlas vækstmuligheder og dermed fastholdelse af og mulighed for nye arbejdspladser i kommunen.

Hans Østergaard, borgmester


- En udvidelse af erhvervsområdet i Nr. Vium bidrager til at sikre Arlas vækstmuligheder og dermed fastholdelse af og mulighed for nye arbejdspladser i kommunen, og netop et innovationscenter trækker yderligere know how og teknologi til kommunen. Alt sammen noget, vi naturligvis kun kan være interesserede i, siger han.

På grund af corona-restriktioner sker indvielsen af Sønderupvej på onsdag den 21. oktober kl. 8.30 efter invitation.

Innovationscenteret

Innovationscenteret, der ventes at stå færdigt i 2021, vil skabe beskæftigelse for ca. 90 højtuddannede forskere og innovatører, der vil udforske og levere nye måder at bruge mælk og valle på, for at imødekomme den voksende verdensbefolknings behov.

Arla annoncerede i slutningen af januar 2018 investeringer på knap 1 mia. kr. på mejerierne i Ringkøbing-Skjern Kommune fordelt på knap 440 mio. kr. på en udvidelse af mælkebehandlingskapaciteten på Arinco-mejeriet i Videbæk, knap 410 mio. kr. bl.a. på en udvidelse af produktionen af specialingredienser til fødevareindustrien i Nr. Vium og 96 mio. kr. på udviklingen af specialoste på Troldhede Mejeri. Herudover har Arla gennem bæredygtighedsstrategien Good Growth 2020 planlagt investeringer i et biogasanlæg i Nr. Vium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce