Annonce
Erhverv

Nu er Ringkøbing Skilte begyndt at fremstille corona-skærme

Corona-skærme, som den Henrik Stenhøj her viser frem, er pludselig blevet en ny forretningsniche for Ringkøbing Skilte. Foto Poul Osmundsen.
Ringkøbing-virksomhed har fundet ny niche under corona-epidemien; har sammen med kunder udviklet skærm, der beskytter kunder og ansatte mod virussmitten.

RINGKØBING: Corona-krisen er ikke bare hård ved vestjyske virksomheder; den åbner også nye forretningsmuligheder. Hos Ringkøbing Skilte, Birkmosevej 5, er man således begyndt at fremstille corona-skærme.

Du er måske allerede stødt på dem - de gennemsigtige skærme i tyk akryl, der - stående på en skranke eller hængende ned fra loftet i et kontor eller foran kasseapparatet i en forretning - skal beskytte kunder og ansatte mod virussmitten.

I så fald kan skærmen meget vel være produceret hos Ringkøbing Skilte. Virksomheden begyndte nemlig for at par uger siden at fremstille corona-skærme.

- Det begyndte med, at en kunde spurgte mig, om vi kunne lave den slags skærme, fortæller Henrik Stenhøj, der står for direktesalg i virksomheden.

Det var ikke noget problem, lød Henrik Stenhøjs svar. Ringkøbing Skilte har stor erfaring med at lave skilte af enhver art og i snart sagt en hvilken som helst størrelse; at skære dem ud i akryl, var en smal sag.

- Så det endte med, at vi i samarbejde med kunden udviklede en skærm i kraftig akryl med afrundet overdel, så den ikke virker for kantet og med en sprække nederst, som man kan skubbe papirer ind under; den er beregnet til at stå på en skranke, på et skrivebord, ved et kasseapparat eller lignende, siger han.

Virksomheden har også udviklet også en model, der hænger ned fra loftet, og som foretrækkes af nogle kunder, blandt andet fordi den er nem at skubbe til side, hvis der skal gøres rent under den - og der gøres jo som bekendt meget rent lige for tiden...

- Vi begyndte at producere skærmene for 14 dage siden, og vi har solgt en del, blandt andet til Ringkøbing-Skjern Kommune, men også til virksomheder og forretninger, siger Henrik Stenhøj.

Efterspørgslen på corona-skærme er vokset kraftigt i de senere dage, efterhånden som Danmark begynder at lukke op igen.

- Faktisk er vor største udfordring at kunne få de akrylplader, vi skal bruge. Markedet er nærmest støvsuget lige nu, siger Henrik Stenhøj.

Han tilføjer, at kunder - uanset om de er offentlige eller private - også kan bestille skærme efter specialmål.

- Vi kan jo let indstille vore maskiner til at skære til i de former og størrelser, kunderne ønsker, siger han.

Skærmene laves i fire millimeter tykt akryl. Foto Poul Osmundsen.
Med den teknik, Ringkøbing Skilte anvender, er det en smal sag at skære skærme ud i næsten enhver størrelse og form. Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

130-årigt mejeri lader livet for at gøre plads til byggegrunde: Landsby tørster efter tilflyttere

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce