Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu er plejehjemmets sansehave parat til foråret

Annamarie Ahlers Bjerg har sat sig på bænken, der er placeret på en bro i haven. Foto: lk
Tim Plejehjem har anlagt en sansehave med gode oplevelser for beboerne og for byens dagpleje- og børnehavebørn.
Annonce

Tim: En bidende nordenvind gjorde mandagen råkold, så beboerne på Tim Plejehjem måtte blive indendørs og nøjes med at kaste længselsfulde blikke ud mod deres nye sansehave, som - kulde eller ej - skulle indvies.

Med sosusassistent Annamarie Ahlers Bjerg og plejehjemsleder Solvejg Præstegaard som tovholdere har plejehjemmet ladet Hede Danmark tegne og bygge en sansehave til afløsning for den gamle tilgroede have, hvor rhododendronerne efterhånden havde taget magten, og hvor det var svært for de ældre at komme rundt.

Den nye have er mere overskuelig, har stier og sågar en bro, bænke, en gynge, et danmarkskort, som altid er et godt udgangspunkt for en snak, her er kælekaniner, og når det bliver forår og sommer, vil beboerne kunne plukke blomster og spise stikkelsbær og jordbær direkte fra stænglen.

Haven har også en sandkasse med legeredskaber, og det har en helt særlig forklaring.

- Da Tim Børnehave var brændt, flyttede børnene ind i en lejlighed på plejehjemmet, og det viste sig at være til stor glæde for beboerne at se børnene løbe omkring. Derfor er haven for 0 til 100-årige, så vi kan få børnene fra dagplejen og børnehaven til at bruge den, siger Solvejg Præstegaard.

Annamarie Ahlers Bjerg er havemenneske og har haft en klar plan med haven.

- Haven skal være nem at holde, så der er bunddække, der lukker til, så vi ikke skal luge alt for meget. Og så har vi bevaret de to æbletræer. Beboerne er glade for at plukke ananasæbler fra træet, og så hjælper vi med at skrælle det, så de kan spise det. Det andet træ giver rigtigt gode madæbler til brug i køkkenet. Og så skal vi have sået sommerblomster, så beboerne kan plukke sig en buket, siger Annamarie Ahlers Bjerg.

I anledning af havens indvielse var Tim Plejehjems vennekreds på besøg til kaffe, kage, en fællessang og hyggeligt samvær med beboerne.

Tim Plejehjem har selv bekostet de 200.000 kroner til haven.

Sansehaven har naturligvis også kælekaniner. Foto: lk
Plehjemmets vennekreds var på besøg til kaffe, kage og fællessang. Foto: lk
Solvejg Præstegaard holdt velkomsttale. Foto: lk
En gynge skal naturligvis heller ikke mangle. Foto: lk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce