Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu er plejehjemmets sansehave parat til foråret

Annamarie Ahlers Bjerg har sat sig på bænken, der er placeret på en bro i haven. Foto: lk
Tim Plejehjem har anlagt en sansehave med gode oplevelser for beboerne og for byens dagpleje- og børnehavebørn.

Tim: En bidende nordenvind gjorde mandagen råkold, så beboerne på Tim Plejehjem måtte blive indendørs og nøjes med at kaste længselsfulde blikke ud mod deres nye sansehave, som - kulde eller ej - skulle indvies.

Med sosusassistent Annamarie Ahlers Bjerg og plejehjemsleder Solvejg Præstegaard som tovholdere har plejehjemmet ladet Hede Danmark tegne og bygge en sansehave til afløsning for den gamle tilgroede have, hvor rhododendronerne efterhånden havde taget magten, og hvor det var svært for de ældre at komme rundt.

Den nye have er mere overskuelig, har stier og sågar en bro, bænke, en gynge, et danmarkskort, som altid er et godt udgangspunkt for en snak, her er kælekaniner, og når det bliver forår og sommer, vil beboerne kunne plukke blomster og spise stikkelsbær og jordbær direkte fra stænglen.

Haven har også en sandkasse med legeredskaber, og det har en helt særlig forklaring.

- Da Tim Børnehave var brændt, flyttede børnene ind i en lejlighed på plejehjemmet, og det viste sig at være til stor glæde for beboerne at se børnene løbe omkring. Derfor er haven for 0 til 100-årige, så vi kan få børnene fra dagplejen og børnehaven til at bruge den, siger Solvejg Præstegaard.

Annamarie Ahlers Bjerg er havemenneske og har haft en klar plan med haven.

- Haven skal være nem at holde, så der er bunddække, der lukker til, så vi ikke skal luge alt for meget. Og så har vi bevaret de to æbletræer. Beboerne er glade for at plukke ananasæbler fra træet, og så hjælper vi med at skrælle det, så de kan spise det. Det andet træ giver rigtigt gode madæbler til brug i køkkenet. Og så skal vi have sået sommerblomster, så beboerne kan plukke sig en buket, siger Annamarie Ahlers Bjerg.

I anledning af havens indvielse var Tim Plejehjems vennekreds på besøg til kaffe, kage, en fællessang og hyggeligt samvær med beboerne.

Tim Plejehjem har selv bekostet de 200.000 kroner til haven.

Annonce
Sansehaven har naturligvis også kælekaniner. Foto: lk
Plehjemmets vennekreds var på besøg til kaffe, kage og fællessang. Foto: lk
Solvejg Præstegaard holdt velkomsttale. Foto: lk
En gynge skal naturligvis heller ikke mangle. Foto: lk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce