Annonce
Fodbold

Nu er oprykningschancen forsvundet

Simon Brogaard lukkede hele seks mål ind i topkampen hjemme mod Bramming. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Med tre nederlag i de seneste fire kampe har Ringkøbing IF ødelagt chancen for oprykning til jyllandsserien. Mandag blev det til et ydmygende nederlag på 6-0 hjemme mod Bramming.

Ringkøbing: I et stykke tid så det ud til, at kampen om direkte oprykning til jyllandsserien ville være en duel mellem Ringkøbing IF 2 og Sædding/Guldager.

Det er det så ikke længere. Slet ikke.

For RIF 2 nåede et lavpunkt mandag aften, hvor det blev til et ydmygende nederlag på 6-0 hjemme mod Bramming. Det var det tredje nederlag i de seneste fire kampe, så i stedet for at skulle have spillet en ægte sæsonfinale i sidste runde mod Sædding/Guldager, kan RIF nu se Sædding/Guldager rykke direkte op, mens Bramming med en sejr i sidste runde over Spjald IF snupper andenpladsen og dermed oprykningskampene.

Efter en halv time var alt egentlig åbent. Bramming havde godt nok scoret til 1-0 på et afrettet skud, men RIF havde også haft chancer. Ved 0-0 brændte Elliott Baliti en kæmpe chance. Senere ramte Christian Abildgaard overliggeren, og efter 32 minutter brændte Magnus Merrild en meget stor chance med en elendig halvflugter i fri position.

Så var Bramming skarpere tre minutter senere. Et frit skud blev bare hamret højt i mål til 2-0.

Det blev starten på en utrolig nedtur. I de næste ti minutter scorede Bramming tre gange til helt afgørende føring på 5-0 ved pausen. RIF var helt væk, og defensivt sejlede tingene bare.

Efter pausen blev ren fysisk styrke udslagsgivende i feltet, da Bramming kom på 6-0. RIF fik en enkelt stor chance, mens Bramming fik flere. Der var klasseforskel, og med det spil RIF viste, har de heller intet at komme op efter.

Serie 1 pulje 9

Ringkøbing IF-Bramming Boldklub 0-6

Mål: 10. minut: 0-1. 35. minut: 0-2. 37. minut: 0-3. 43. minut: 0-4. 45. minut: 0-5. 57. minut: 0-6. En advarsel til RIFs Emil Cramon kort før pausen. RIF skiftede en skadet Elliott Baliti ud med Johan Søndergaard Larsen efter 25 minutter, i pausen kom Christian Pinholt på banen for Magnus Merrild, der små ti minutter senere kom på banen igen for Emil Cramon, der også kom på banen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce