Annonce
Debat

Nu er det nok: Ved lodsejerne bedre end borgerne, hvad der er bedst for borgerne?

Nu er det nok, siger Malene Foldager Hansen (th). Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Læserbrev: Da Energiforeningen Lem, Dejbjerg & Stauning blev stiftet ved generalforsamlingen 4. februar 2020, fremlagde lodsejerne et projekt med 365 hektar solceller for borgerne. Det blev understreget, at projektet kun ville blive realiseret, hvis borgerne var positive overfor projektet.

Energiforeningen har forsøgt at forhandle størrelsen af solcelleprojektet med lodsejerne, og på trods af, at borgerne i en spørgeskemaundersøgelse har tilkendegivet, at 150-200 hektar er grænsen for, hvor stort et projekt de kan acceptere, er projektet ikke blevet så meget som 1 kvadratmeter mindre - nej, det er faktisk vokset med 9 hektar til 374 hektar jævnfør den ansøgning, der nu er indsendt til kommunen.

I en folder, lodsejerne har husstandsomdelt til lokalsamfundet, skriver lodsejerne, at solcelleparken skal være 365 hektar, og de nævner faktisk direkte i folderen, at de godt ved, at befolkningen ønsker en mindre solcellepark, men at de har valgt at fortsætte med de 365 hektar, fordi de mener, det er bedst for lokalsamfundet.

Lodsejerne ved altså bedre end borgerne, hvad der er bedst for borgerne!

Der er indsendt mange nye solcelleprojekter til kommunen, og et af de projekter - Søgårdvej ved Stauning Lufthavn - står lodsejernes talsmand, Frands Lunde Larsen, selv for. Det projekt ligger lige præcis på den placering, som Naturfredningsforeningen har udpeget som alternativ placering i Gestenge. Naturfredningsforeningens anbefaling om at reducere væsentligt andre steder er ikke blevet hørt, og derfor er projektet i princippet vokset til 407 hektar i stedet for reduceret.

I Dagbladet d. 20. september udtaler Frands Lunde Larsen, at min udtalelse om nedladende mail og verbale overfusninger må stå for egen regning, og at det kunne de aldrig finde på. Til det vil jeg sige, at jeg kan bevise hvert et ord. Den mail hvor jeg bliver omtalt nedladende af Frands Lunde Larsen er udleveret til Dagbladet, og både Karsten Larsen og Mads Agerholm Christensen var til stede, da jeg fik et ordentlig møgfald. Vi er blevet presset til at samarbejde både mundtligt og skriftligt, og jeg er heller ikke den eneste, der er blevet råbt ad. Jeg er fuldt ud klar over, at temperamentet kan blive udfordret, når der er enorme summer på spil, men der er altså også meget på spil for alle de husejere, der kommer i klemme.


Jeg er forundret over, at lodsejerne - som jo også er medlemmer af Energiforeningen - ikke vil acceptere resultatet af den undersøgelse, de selv har været med til at stemme om.


Personligt havde jeg foretrukket nul hektar solceller, men som bestyrelsesmedlem af Energiforeningen bøjer jeg mig for, at flertallet ønsker mellem 150 og 200 hektar. En solcellepark på 150-200 hektar vil stadig blive en af Danmarks største solcelleparker, og det er stadig meget voldsomt at få udsigt til så stor en park.

Jeg må afslutningsvis også bemærke, at jeg er forundret over, at lodsejerne - som jo også er medlemmer af Energiforeningen - ikke vil acceptere resultatet af den undersøgelse, de selv har været med til at stemme om. Deres stemmer har alt andet lige påvirket resultatet i opadgående retning i forhold til størrelsen af solcelleparken. Men det er selvfølgelig fuldstændig ligegyldigt, hvis politikerne går imod borgerne og siger ja til 374 hektar!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce