Annonce
Debat

Nu er det nok: Ved lodsejerne bedre end borgerne, hvad der er bedst for borgerne?

Nu er det nok, siger Malene Foldager Hansen (th). Foto: Johan Gadegaard

Læserbrev: Da Energiforeningen Lem, Dejbjerg & Stauning blev stiftet ved generalforsamlingen 4. februar 2020, fremlagde lodsejerne et projekt med 365 hektar solceller for borgerne. Det blev understreget, at projektet kun ville blive realiseret, hvis borgerne var positive overfor projektet.

Energiforeningen har forsøgt at forhandle størrelsen af solcelleprojektet med lodsejerne, og på trods af, at borgerne i en spørgeskemaundersøgelse har tilkendegivet, at 150-200 hektar er grænsen for, hvor stort et projekt de kan acceptere, er projektet ikke blevet så meget som 1 kvadratmeter mindre - nej, det er faktisk vokset med 9 hektar til 374 hektar jævnfør den ansøgning, der nu er indsendt til kommunen.

I en folder, lodsejerne har husstandsomdelt til lokalsamfundet, skriver lodsejerne, at solcelleparken skal være 365 hektar, og de nævner faktisk direkte i folderen, at de godt ved, at befolkningen ønsker en mindre solcellepark, men at de har valgt at fortsætte med de 365 hektar, fordi de mener, det er bedst for lokalsamfundet.

Annonce

Lodsejerne ved altså bedre end borgerne, hvad der er bedst for borgerne!

Der er indsendt mange nye solcelleprojekter til kommunen, og et af de projekter - Søgårdvej ved Stauning Lufthavn - står lodsejernes talsmand, Frands Lunde Larsen, selv for. Det projekt ligger lige præcis på den placering, som Naturfredningsforeningen har udpeget som alternativ placering i Gestenge. Naturfredningsforeningens anbefaling om at reducere væsentligt andre steder er ikke blevet hørt, og derfor er projektet i princippet vokset til 407 hektar i stedet for reduceret.

I Dagbladet d. 20. september udtaler Frands Lunde Larsen, at min udtalelse om nedladende mail og verbale overfusninger må stå for egen regning, og at det kunne de aldrig finde på. Til det vil jeg sige, at jeg kan bevise hvert et ord. Den mail hvor jeg bliver omtalt nedladende af Frands Lunde Larsen er udleveret til Dagbladet, og både Karsten Larsen og Mads Agerholm Christensen var til stede, da jeg fik et ordentlig møgfald. Vi er blevet presset til at samarbejde både mundtligt og skriftligt, og jeg er heller ikke den eneste, der er blevet råbt ad. Jeg er fuldt ud klar over, at temperamentet kan blive udfordret, når der er enorme summer på spil, men der er altså også meget på spil for alle de husejere, der kommer i klemme.


Jeg er forundret over, at lodsejerne - som jo også er medlemmer af Energiforeningen - ikke vil acceptere resultatet af den undersøgelse, de selv har været med til at stemme om.


Personligt havde jeg foretrukket nul hektar solceller, men som bestyrelsesmedlem af Energiforeningen bøjer jeg mig for, at flertallet ønsker mellem 150 og 200 hektar. En solcellepark på 150-200 hektar vil stadig blive en af Danmarks største solcelleparker, og det er stadig meget voldsomt at få udsigt til så stor en park.

Jeg må afslutningsvis også bemærke, at jeg er forundret over, at lodsejerne - som jo også er medlemmer af Energiforeningen - ikke vil acceptere resultatet af den undersøgelse, de selv har været med til at stemme om. Deres stemmer har alt andet lige påvirket resultatet i opadgående retning i forhold til størrelsen af solcelleparken. Men det er selvfølgelig fuldstændig ligegyldigt, hvis politikerne går imod borgerne og siger ja til 374 hektar!

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu kommer PCR-test til Skjern: Testcenter åbner allerede i denne uge

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Dårlige historier og tåbelig politik: Socialdemokraterne er desperate

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing

Stadig intet svar på Omikron-mistanke men ingen spredning efter gymnasiefest

Annonce