Annonce
Ringkøbing

Nu er det helt sikkert: Ringkøbing-Skjern får en akutlægebil

Ringkøbing-Skjern får nu akutlægebil - den tiende i regionen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Regionsrådet har netop sagt god at tildele Ringkøbing-Skjern en døgnbemandet lægebil. Det er dog fortsat udvist, hvor i kommunen den skal placeres.

Annonce

Regionen: Helt som ventet har regionsrådet netop besluttet at de to sygeplejerskebemandede akutbiler i Ringkøbing og Tarm nedlægges og erstattes med en døgnbemandet akutlægebil.

Hvor i kommunen lægebilen skal placeres og holde klar til udrykning, beslutter politikerne senere. Det samme gælder tidspunktet for ændringen.

Regionens administration skal først undersøge fordele og ulemper ved forskellige placeringer og se på responstider for akutlægebilen og resten af det akutte beredskab.

- Borgernes tryghed er afgørende, og akutlægebilen ved jeg, at de kan være trygge ved. Den kører med succes i resten af regionen og redder liv, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Akutlægebilen i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver den tiende i regionen. De årlige driftsudgifter til bilen vil blive på cirka 8,5 millioner kroner, men det er dog usikkert, hvad lægebemandingen vil koste. Udgifterne kan derfor ligge i spændet otte til ni millioner.

Der vil også være engangsudgifter i forbindelse med etableringen af akutlægebilen på en halv million til indkøb af medicoteknisk udstyr, blandt andet en ultralydsskanner.

Beslutningen om at tildele Ringkøbing-Skjern en akutlægebil var en overraskende udgang på et noget slingrende forhandlingsforløb om regionsrådsformand Anders Kühnaus sparekatalog.

Det blev i første omgang meldt ud, at de sygeplejerskebemandede akutbiler skulle erstattes af paramedicinere i ambulancerne. Samtidig skulle Videbæk opgraderes med en døgnbemandet ambulance.

Forslaget blev støttet af regions- og byrådsmedlem John G. Christensen (S), der så det som en styrkelse af akutberedskabet.

Det mødte dog modstand hos regionsrådsmedlemmerne Marianne Karlsmose (KD) og Torben Nørregaard (V). Det var således Torben Nørregaard, der forlangte, at Ringkøbing-Skjern skulle have en akutlægebil, hvis de sygeplejerskebemandede akutbiler blev nedlagt. Således blev det - men den lovede døgnambulance til Videbæk blev dog taget af bordet igen.

Skive, som også har været i spil, slipper ikke så heldigt ud af forhandlingerne som Ringkøbing-Skjern.

I Skive erstattes den sygeplejerskebemandede akutbil af en ambulance, der opgraderes med enten en paramediciner eller en sygeplejerske.

Den samlede ændring ventes at give en årlig besparelse på cirka syv millioner kroner, som regionen vil bruge på økonomisk konsolidering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce