Ringkøbing

Nu er det helt sikkert: Ringkøbing-Skjern får en akutlægebil

Ringkøbing-Skjern får nu akutlægebil - den tiende i regionen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Regionsrådet har netop sagt god at tildele Ringkøbing-Skjern en døgnbemandet lægebil. Det er dog fortsat udvist, hvor i kommunen den skal placeres.

Regionen: Helt som ventet har regionsrådet netop besluttet at de to sygeplejerskebemandede akutbiler i Ringkøbing og Tarm nedlægges og erstattes med en døgnbemandet akutlægebil.

Hvor i kommunen lægebilen skal placeres og holde klar til udrykning, beslutter politikerne senere. Det samme gælder tidspunktet for ændringen.

Regionens administration skal først undersøge fordele og ulemper ved forskellige placeringer og se på responstider for akutlægebilen og resten af det akutte beredskab.

- Borgernes tryghed er afgørende, og akutlægebilen ved jeg, at de kan være trygge ved. Den kører med succes i resten af regionen og redder liv, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Akutlægebilen i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver den tiende i regionen. De årlige driftsudgifter til bilen vil blive på cirka 8,5 millioner kroner, men det er dog usikkert, hvad lægebemandingen vil koste. Udgifterne kan derfor ligge i spændet otte til ni millioner.

Der vil også være engangsudgifter i forbindelse med etableringen af akutlægebilen på en halv million til indkøb af medicoteknisk udstyr, blandt andet en ultralydsskanner.

Beslutningen om at tildele Ringkøbing-Skjern en akutlægebil var en overraskende udgang på et noget slingrende forhandlingsforløb om regionsrådsformand Anders Kühnaus sparekatalog.

Det blev i første omgang meldt ud, at de sygeplejerskebemandede akutbiler skulle erstattes af paramedicinere i ambulancerne. Samtidig skulle Videbæk opgraderes med en døgnbemandet ambulance.

Forslaget blev støttet af regions- og byrådsmedlem John G. Christensen (S), der så det som en styrkelse af akutberedskabet.

Det mødte dog modstand hos regionsrådsmedlemmerne Marianne Karlsmose (KD) og Torben Nørregaard (V). Det var således Torben Nørregaard, der forlangte, at Ringkøbing-Skjern skulle have en akutlægebil, hvis de sygeplejerskebemandede akutbiler blev nedlagt. Således blev det - men den lovede døgnambulance til Videbæk blev dog taget af bordet igen.

Skive, som også har været i spil, slipper ikke så heldigt ud af forhandlingerne som Ringkøbing-Skjern.

I Skive erstattes den sygeplejerskebemandede akutbil af en ambulance, der opgraderes med enten en paramediciner eller en sygeplejerske.

Den samlede ændring ventes at give en årlig besparelse på cirka syv millioner kroner, som regionen vil bruge på økonomisk konsolidering.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej