Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu er der syv smittede mink-besætninger i Ringkøbing-Skjern Kommune: Også farmen i Velling var positiv

Et stadigt mere almindeligt syn her i kommunen: Aflivede mink. Foto: Jim Hoff.
Corona-smitten spreder sig stadig mere blandt minkfarme her i kommunen. Tirsdag kom minkfarm i Stauning på listen, og nu står en minkfarm i Velling også opført som smittet i det centrale husdyrregister.
Annonce

VELLING: Corona-smitten spreder sig stadig mere blandt minkbesætninger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu er også en farm i Velling kommet på listen over smittede besætninger, hvilket bringer antallet op på syv.

I går kom en besætning i Stauning på listen - den hidtil sydligste her i kommunen - og nu er en farm i Velling i udkanten af Ringkøbing gået i rødt på det centrale husdyrregisters opgørelse; det er her,  man registrerer coronaens fremmarch blandt danske minkbesætninger.

Den smittede besætning i Velling kommer dog ikke som nogen overraskelse. Farmen var under observation, og ejeren - Tonny Nees - var allerede stort set færdig med at aflive dyrene; han lå i forvejen inden for den 7,8 kilometer-zone, hvor også raske dyr skal aflives.

Han regnede med, at der var stor sandsynlighed for, at minkene også var smittet, da han selv og medarbejdere på farmen var testet positive - og det har altså holdt stik.

Annonce

Stadig flere farme

Stadig flere af de 109 registrerede farme her i kommunen ender altså med en rød markering i CHR-registret; det betyder, at enten er de smittede, eller også ligger de inden for 7,8 kilometerzonen, hvor dyrene skal aflives.

Med Østervang Mink i går og farmen i Velling i dag er syv besætninger i Ringkøbing-Skjern Kommune smittet; ud over dem i Velling og Stauning er der én i Hanning, to i Videbæk, én i Ølstrup og én i Højmark.

Smitten i Stauning betyder også, at af de 16 minkfarme, Fødevarestyrelsens Centrale Husdyrregister har registreret i Skjern postdistrikt, er to smittede. 12 besætninger skal slås ned, selv om de ikke er smittede, fordi de ligger inden for 7,8 kilometer. Kun to slipper - endnu, i alt fald.

I Tarm-området er der tre minkfarme, og ingen af dem er ramt, hverken af smitte eller aflivningskrav. Det gælder også ni farme i Hemmet.

I Videbæk-området er der seks farme, hvoraf to er smittet, to skal aflive besætningerne og to indtil nu er gået fri. I Lem er der seks farme, hvoraf fire skal aflive besætningerne, og to er sluppet.

Flest farme er der i Ringkøbing-området - nemlig 48. En farm i Ølstrup og én i Højmark er smittet, og 26 de 48 farme ligger i aflivningszonen, mens resten er sluppet fri indtil videre.

I Hvide Sande-området er der 16 farme. I Spjald er der én farm og i Tim fire, der ikke ligger inden for 7,8 kilometer-zonen.

Opdateret: Vi har skrevet, at der i Hvide Sande-området er 16 farme, hvoraf én skal aflive dyrene, mens resten er sluppet fri. Det var en fejl, som skyldes, at en berørt minkfarm var registreret under ejerens hjemadresse i postnummer Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce