Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu er der gang i produktionen af coronavisirer på Ringkøbing Skole

Makerspace-lærerne fremstiller visirer, der tilbydes gratis til alle interesserede i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing: Tomheden runger på gangene på Ringkøbing Skole – men i ét lokale er der liv. Det er i Makerspace-afdelingen, hvor lærerne René Sinkbæk og Mads Krogsgaard har startet en produktion af visirer i plast.

Makerspace-afdelingen, hvor eleverne lærer om digital produktion og robotteknologi, råder over flere ti 3D-printere, så hvorfor ikke udnytte dem til at fremstille et produkt, som der er behov for netop nu, tænkte Sinkbæk og Krogsgaard.

Gruppen ’Makers mod corona’ har stillet en fil med 3D-designet af visiteret til rådighed, og denne fil overføres så til 3D-printerne, som langsom bygger visiret op i bionedbrydeligt plast.

På Ringkøbing Skoles 10 stk. 3D-printere er de to lærere i stand til at producere 120 visirer i døgnet. Et visir vejer ikke mange gram, og så et kilo plast til hundrede kroner rækker til rigtigt mange visirer.

- Det tager to en halv time at lave et visir, Det er en relativ langsom teknologi, men i de her dage har vi jo tid nok, siger Mads Krogsgaard.

Med visiret følger et gennemsigtigt transparent papir, der benyttes til overheadprojektere, og som skolen har massevis af. Endelig følger der en elastik med som nakkebånd.

Visiret leveres som et samlesæt, så modtageren selv kan foretage afspritningen inden ibrugtagningen.

Annonce

Entreprenørskab

Krogsgaard og Sinkbæk er duoen bag hele Makerspaceprogrammet, som nu er udbredt til alle 24 skoler i kommunen.

Alle skoler har 3D-printere og kan i princippet begynde visirproduktionen, som er endnu et eksempel på den unikke læringsform, som børnene præsenteres for i Makerspace. Konceptet er at få børn til at arbejde med entreprenørskab og innovation.

- Dét, at vi er begyndt at producere visirer, er med til at vise, hvor vigtigt det er, at børn lærer om anvendelsen af teknologi, som netop nu er med til at redde en masse mennesker. Det kunne jo lige så godt være en 5. klasses elev, der sad derhjemme og producerede visirerne på sin egen 3D-printer. Det her er entreprenørskab i allerhøjeste grad. Vi producerer noget til glæde for andre mennesker, siger René Sinkbæk.

Tilbydes alle

Han og Mads Krogsgaard tilbyder visirerne til de institutioner og firmaer i Ringkøbing-Skjern Kommune, der har brug for dem.

- Det kan være lægepraksisser, tandlægepraksisser eller plejehjem Alle er velkomne til at skrive til os og bestille visirer. Vi leverer gerne og kan ligeledes sende dem. Vi er også åbne for, at kommunens Sundhed og Omsorg går ind og prioriterer for os, hvis nogle skal forrest i rækken til at modtage visirerne, siger Mads Krogsgaard.

Hvis nogen ønsker at bestille visirerne, er mailadressen makerspace@rksk.dk.

René Sinkbæk og Mads Krogsgaard ved 3D-printerne, der producerer visirerne, som er tiltænkt institutioner, læger, tandlæger og andre, som måtte have behov for et værnemiddel mod coronavirusset. Foto: Lars Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce