Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu er den gal igen: Lufthavn har brug for flere penge

Et underskud på seks millioner i Midtjyllands Lufthavn i Karup betyder, at ejerkommunerne igen må til lommerne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Midtjyllands Lufthavn er fortsat en underskudsforretning. Derfor skal økonomiudvalget endnu en gang tage stilling til, om man vil sende flere penge til den nødlidende lufthavn. Borgmesteren er positiv.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det kniber atter med at få økonomien til at hænge sammen i Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Derfor er ejerkommunerne endnu en gang blevet bedt om at sende flere penge til at dække et forventet underskud på seks millioner kroner. Det skete også i 2017, hvor Ringkøbing-Skjerns andel lød på en lille million kroner over to år. Også denne gang beder lufthavnen om næsten en million kroner fordelt over 2020 og 2021.

Økonomiudvalget skal diskutere sagen på mandag. Men på forhånd er borgmester Hans Østergaard (V) klar til at bevilge pengene. Han indstiller til udvalget, at det bakker om den nødvendige kapitaludvidelse - under forudsætning af at de øvrige ejerkommuner gør det samme.

I Holstebro har man allerede sagt ja til at skyde flere penge i lufthavnen. Det skete dog ikke i enighed. SF'eren Karsten Filsø mener, at "det virker, som om Midtjyllands Lufthavn er et bundløst hul", og han er i tvivl, om der overhovedet vil være en lufthavn i Karup i fremtiden, fordi bedre motorvejs- og jernbaneforbindelser tager over.

I Ringkøbing-Skjern er Kristian Andersen (KD) kendt som en kritiker af ekstra lufthavnsstøtte. Da byrådet for to år siden nikkede ja til en kapitaludvidelse af lufthavnen i Karup, fastslog han, at det var sidste, han ville være med. Om han stadig har den holdning, vil vise sig, når sagen bliver behandlet i økonomiudvalget.

Sagen om Midtjyllands Lufthavn er som bekendt ikke den eneste udfordring, politikerne har med luftfart. For nylig gav det anledning til debat, om den 100 procent kommunaltejede Stauning Lufthavn skulle have et ekstra tilskud på 2,5 millioner oveni det årlige driftstilskud på næsten to millioner. Et flertal godkendte beslutningen og sendte pengene mod Stauning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Ringkøbing-Skjern

For tredje dag i streg er der smittede: Fem personer er testet positive siden fredag

Annonce