Annonce
Ringkøbing

Nu brækkes resten af Nygade Nord op

Det er gadestrækningen mellem I. C. Christensens Allé og Chr. Husteds Vej, der fra på mandag brækkes op. Foto Poul Osmundsen.
Arbejdet med renovering af gennemgående gade i Ringkøbing skrider planmæssigt frem; fra på mandag bliver den sidste del af gaden spærret af for parkerede biler.

RINGKØBING: Fra mandag den 13. maj er det slut med at parkere biler på den del af Nygade Nord, der strækker sig fra Chr. Husteds Vej til I.C. Christensens Allé.

Vejen er allerede spærret af ned til I.C. Christensens Allé, men indtil nu har arbejdet med renovering af gaden og dens ledningsnet koncentreret sig om strækningen fra Nørregade til Chr. Husteds Vej; her er asfalten fjernet, og arbejdet med at forny ledningsnettet godt i gang.

Indtil nu har den nordlige del af gaden dog været "fredet", og derfor har det været muligt at bruge den som adgangsvej eller til parkering.

Men få på mandag er det altså slut.

Belægningen på gaden vil blive fjernet, og derefter går ledningsarbejdet i gang.

Det vil altid være muligt at komme rundt til fods i gaden, men der kan i perioder være mindre omveje, der skal benyttes for at komme fra det ene til det andet sted, oplyser ingeniør Michael Steen Vejrup, der er kommunens leder af renoveringsprojektet.

Holder man parkeret i Nygades nordlige del, må man i anlægsperioden finde et andet sted til bilen; og den skal flyttes inden mandag morgen, da man ellers risikerer at få bilen lukket inde.

Gaden vil være lukket i adskillige måneder, og muligvis helt frem til midten af oktober.

Annonce

Slut i oktober

I øvrigt skrider arbejdet med at renovere Nygade Nord planmæssigt frem.

Gaden får samme "behandling" som Gågaden for to år siden. Det vil sige, at der lægges nye ledninger til fjernvarme, regnvand og drikkevand. Også spildevandskloakken og elkablerne renoveres.

Når gadens "indvolde" er skiftet ud, går kommunen i gang med at etablere den nye belægning.

Nygade Nord bliver ikke en ny gågade, men kørebanen gøres smallere, samtidig med at fortovene gøres bredere, og belægningen bringes i bedre overensstemmelse med stilen i Ringkøbings gamle bymidte.

Formålet med manøvren er at gøre Nygade Nord til en mere indbydende forretningsgade og at invitere fodgængere i gågaden, der nu stopper, når de når til krydset Nygade-Østergade til at fortsætte længere op i gaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Højgravid kørte galt

Annonce