Ringkøbing

Nu brækkes resten af Nygade Nord op

Det er gadestrækningen mellem I. C. Christensens Allé og Chr. Husteds Vej, der fra på mandag brækkes op. Foto Poul Osmundsen.
Arbejdet med renovering af gennemgående gade i Ringkøbing skrider planmæssigt frem; fra på mandag bliver den sidste del af gaden spærret af for parkerede biler.

RINGKØBING: Fra mandag den 13. maj er det slut med at parkere biler på den del af Nygade Nord, der strækker sig fra Chr. Husteds Vej til I.C. Christensens Allé.

Vejen er allerede spærret af ned til I.C. Christensens Allé, men indtil nu har arbejdet med renovering af gaden og dens ledningsnet koncentreret sig om strækningen fra Nørregade til Chr. Husteds Vej; her er asfalten fjernet, og arbejdet med at forny ledningsnettet godt i gang.

Indtil nu har den nordlige del af gaden dog været "fredet", og derfor har det været muligt at bruge den som adgangsvej eller til parkering.

Men få på mandag er det altså slut.

Belægningen på gaden vil blive fjernet, og derefter går ledningsarbejdet i gang.

Det vil altid være muligt at komme rundt til fods i gaden, men der kan i perioder være mindre omveje, der skal benyttes for at komme fra det ene til det andet sted, oplyser ingeniør Michael Steen Vejrup, der er kommunens leder af renoveringsprojektet.

Holder man parkeret i Nygades nordlige del, må man i anlægsperioden finde et andet sted til bilen; og den skal flyttes inden mandag morgen, da man ellers risikerer at få bilen lukket inde.

Gaden vil være lukket i adskillige måneder, og muligvis helt frem til midten af oktober.

Slut i oktober

I øvrigt skrider arbejdet med at renovere Nygade Nord planmæssigt frem.

Gaden får samme "behandling" som Gågaden for to år siden. Det vil sige, at der lægges nye ledninger til fjernvarme, regnvand og drikkevand. Også spildevandskloakken og elkablerne renoveres.

Når gadens "indvolde" er skiftet ud, går kommunen i gang med at etablere den nye belægning.

Nygade Nord bliver ikke en ny gågade, men kørebanen gøres smallere, samtidig med at fortovene gøres bredere, og belægningen bringes i bedre overensstemmelse med stilen i Ringkøbings gamle bymidte.

Formålet med manøvren er at gøre Nygade Nord til en mere indbydende forretningsgade og at invitere fodgængere i gågaden, der nu stopper, når de når til krydset Nygade-Østergade til at fortsætte længere op i gaden.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce