Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu bliver storstilet industriprojekt til noget

Innovest skal fremover huse et fysisk og digitalt laboratorium, som skal sikre, at de lokale virksomheder er med forrest på den nye industrielle bølge. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Skjern: Han kalder det "danmarkshistorisk".

Viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget Søren Elbæk (S) har armene helt oppe over hovedet over, at et storstilet industriprojekt og opbygningen af et fysisk og digitalt laboratorium nu for alvor kan skydes i gang.

- Det er afsindig spændende og har nogle perspektiver og udviklingsmuligheder for industrien i hele vores kommune. Derfor er det en fantastisk nyhed, at vi omsider kan tage hul på projektet.

Det kommende laboratorium skal have adresse på Innovest og skal drives af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Aarhus Universitet med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune og en håndfuld lokale virksomheder.

Annonce

Tvivl om kommunal støtte

Målet er at sikre, at kommunens industrivirksomheder kommer forrest på den digitale bølge, så de på den måde bliver rustet til fremtiden. Projektet er hidtil blevet kaldt  Industri 4.0 - men får nu det officielle navn AU Digital Transformation Lab - eller i daglig tale AU-DTL Skjern.

Projektet har været flere år undervejs, men er i flere omgange blevet udskudt. Senest blev der sået tvivl om, hvorvidt den kommunale støtte på fem millioner kroner var indenfor rammerne i erhvervsfremmeloven. Det har Ankestyrelsen nu undersøgt og svaret, at konstruktionen er helt i orden.

Det var da også forventet, og derfor begyndte projektet allerede inden sommerferien at søge efter en laboratoriechef, som skal stå i spidsen for den daglige drift at det industrielle forsøgsprojekt, som i første omgang skal køre i en periode på tre et halvt år. Senest i år to skal der været etableret en plan for driften, når projektperioden udløber.

Projektet er, udover kommunale vækstmidler, finansieret af penge fra kommunens eget vidensudvalg og fem lokale virksomheder, der er klar med tre millioner kroner over tre år.

Projektet bliver skudt i gang i januar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Preben Enevoldsen har lige slået sine mink ned: Nu vil han i Folketinget

Annonce