x
Annonce
Videbæk

Nr. Vium, Herborg og Troldhede bliver ét pastorat: Søger ny, fælles sognepræst

Herborg Kirke bliver én af de kirker, den kommende præst i det nye pastorat vil komme til at prædike i. Arkivfoto: Jørgen Kirk
De tre sogne er i dag uden sognepræst og søger derfor sammen en til det kommende pastorat, der skal kunne samle lokalområdet. Dog er det ikke så vigtigt, om vedkommende er grundtvigianer eller indremissionsk.

Nr. Vium/Herborg/Troldhede: Sognene i Troldhede, Herborg og Nr. Vium bliver til maj slået sammen til et samlet pastorat.

Det sker i forbindelse med, at de tre sogne samlet søger en sognepræst.

- Det er ikke trådt i kraft endnu, men vi har vedtaget, at det bliver et fælles pastorat så snart, den nye præst starter, siger Leo Berwald, der er formand for Nørre Vium-Herborg Sogne

I denne uge slog det kommende pastorat stillingen som sognepræst op. Denne bliver en fuldtidsstiling, men senere vil der også blive slået en deltidsstilling op, ligesom det kommende pastorat har fået lov til også at ansætte en kirke- og kulturmedarbejder, fortæller Kathrine Stampe, der er næstformand i Troldhede Sogns menighedsråd.

- Vi håber, at det betyder, vi stadig kan fastholde frekvensen af gudstjenester, så vi fortsat har gudstjenester hver uge og kan holde fast i vores spaghettigudstjenester, siger hun.

Annonce

Vi søger en præst, som kan formidle det kristne budskab på en nutidig måde, der er relevant for nutidige mennesker.

Kathrine Stampe, næstformand i Troldhede Sogns menighedsråd

Skal kunne samle

De to menighedsråd, der skal blive enige om en fælles sognepræst, er allerede nu i høj grad enige om, hvad vedkommende skal kunne.

- Vi søger en præst, som kan formidle det kristne budskab på en nutidig måde, der er relevant for nutidige mennesker. Og vi søger en, som kan sætte sig ind i og er interesseret i at være i landsbysogne og det liv, der leves i en landsby, så vi forventer også en høj grad af villighed til at samarbejde med de institutioner vi har i landsbyerne, som fungerer godt allerede, siger Kathrine Stampe.

Det lokale engagement lægger Leo Berwald også vægt på.

- Vi kigger i høj grad efter en præst, der er præst for alle, og som også er interesseret i at være med i det folkelige på egnen. Det skal også helst være en, der er god til at håndtere konfirmanderne. siger han.

De understreger begge, at det vigtigste ikke er, om præsten er grundtvigianer eller indremissionsk.

- Hvis vedkommende lever op til at være præst for alle, er det ikke så afgørende, om vedkommende har lidt holdninger til den ene eller anden side. Men det skal ikke være en præst, der er yderliggående. Det vil ikke passe ind her hos os, siger Leo Berwald, der bakkes op af Kathrine Stampe:

- Det er mere vigtigt at finde den rigtige person, end hvordan vedkommende forholder sig rent teologisk. Vi vil rigtig gerne have en præst, som samler og ikke deler sognebørnene. Det skulle gerne være en, der kan prædike på en måde, der er interessant for alle, så alle føler sig velkomne i vores kirker.

Tilblivelsen af det nye pastorat kommer dog ikke til at betyde, at de to menighedsråd bliver lagt sammen.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce