Annonce
Ringkøbing

North Sea Football Cup flyttes til september

De unge tørster efter at komme ud og dyrke sport igen. Privatfoto
Fodboldstævne flyttes fra juni til september. Arrangørerne pointerer, at stævnet kun gennemføres, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Ringkøbing: De unge tørster efter at komme ud og dyrke sport igen. Det er en af årsagerne til, at North Sea Football Cup i Ringkøbing ikke aflyses, men derimod flyttes fra juni til september. Arrangørerne slår fast, at cuppen kun gennemføres, hvis Danmark til den tid er åbent og arrangørerne føler, at det er forsvarligt at gennemføre.

- Vi har arbejdet ud fra tre scenarier: At gennemføre i pinsen, hvilket med myndighedernes seneste udmelding, ikke kan komme på tale. At aflyse helt og udskyde til 2021. Eller en løsning, hvor vi finder en anden weekend, hvor vi tror og håber på, at Danmark igen er åben i en udstrækning, der gør, at arrangementer af den her type, kan gennemføres. Vi har valgt den sidste løsning, fortæller Søren Mortensen og Jens Bøndergaard, der repræsenterer de frivillige i styregruppen bag North Sea Football Cup i en pressemeddelelse.

De understreger dog, at cuppen kun gennemføres, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

North Sea Football Cup henvender sig til børn og unge mellem fem og 14 år – såvel begyndere, letøvede som øvede – og fandt sted for første gang sidste år. Her samlede man flere end 800 spillere fordelt på 94 hold.

Annonce

I dialog

For North Sea Football Cup er det afgørende, at cuppen ikke bliver et kæmpe arrangement med tusindvis af deltagere. Arrangørerne går nu i dialog med de danske fodboldklubber for at søge opbakning til at deltage i cuppen til september.

- Det bliver selvfølgelig en anderledes proces, da alt lige nu er lukket ned. Men vi håber og tror på, at klubberne så småt begynder at kigge fremad og planlægge, hvordan de kommer i gang igen. Der er ingen tvivl om, at det er et stort behov for igen at kunne spille kampe og mødes om idrætten. Det behov kan vi være med til at dække ved at afvikle en North Sea Football Cup til september, der er tilpasset den sundhedsmæssige virkelighed, vi er i, når Danmark forhåbentligt til den tid er ved at åbne igen, siger Søren Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce