Sport

Norsk verdensstjerne: Jeg følte mig som en dværg

Veronica Kristiansen og Norge får meget svært ved at forsvare EM-guldet efter øretæven mod Rumænien. De norske jenter har haft store defensive udfordringer ved den igangværende slutrunde. Foto: Fred Tanneau / Scanpix Ritzau

Der er et tronskifte på vej, når det handler om at vinde EM-guld. Norge får i hvert fald meget svært at komme videre til de afgørende kampe i Paris.

Norge, Norge og så lige Norge en gang til.

Men denne gang ser det unægtelig ud til at gå anderledes, for de norske jenters EM-slutrunde ser ud til at slutte allerede efter mellemrunden.

Norge fik "rundjuling" (prygl, red.) af Rumænien i deres sidste kamp i den indledende pulje og står på et stort rundt i pointregnskabet inden kampene mod Ungarn, Holland og Spanien

Rumænien vandt hele 31-23, og sådan en øretæve gør bare ekstra ondt, når man er vant til at vinde. Sidst Norge blev ydmyget på den måde, var helt tilbage i 1997, hvor de blev klædt fuldstændig af i VM-finalen i Berlin af Danmark med 33-20.

Norge har vundet EM-guld ved seks af de seneste syv slutrunder, men det kommer med stor sandsynlighed ikke til at ske denne gang.

- Det giver ingen mening at tale om semifinale lige nu. Vi skal have fokus på os selv og have holdet til at fungere - og så skal vi selvfølgelig til at vinde, konstaterede Veronica Kristiansen til VG Sporten efter ydmygelsen.

De fysisk ekstremt stærke rumænske spillere med en storspillende Cristina Neagu som den altoverskyggende profil, kvaste ganske enkelt Norge.

- Jeg følte mig som en dværg. Det gjorde jeg virkelig.

Uden flere profiler

Følelsen var heller ikke god hos anfører Stine Brede Oftedal.

- Min følelse var, at vi egentlig var forberedt på alt, men ude på banen fik vi det i hvert fald ikke til at fungere. Det var tydeligt, og nu bliver det selvfølgelig svært at nå en semifinale. Det kan enhver se. Vi skal vinde resten af kampene og også have hjælp af andre hold.

Norge er uden flere af deres største profiler ved EM-slutrunden. Nora Mørk og Amanda Kurtovic er ude med skader, mens Stine Skogrand er gravid.

Første kamp for Norge i mellemrunden spilles fredag kl. 21.00, hvor modstanderen er danske Kim Rasmussen og Ungarn, der i deres sidste puljekamp spillede en rigtig god gang håndbold og vandt 32-26 over Spanien.

Norge har ikke misset en plads i EM-semifinalen i de seneste 18 år.

0/0
Ringkøbing IF

Fremragende indsats af RIF: Tre kampe og syv point på en uge

Fodbold For abonnenter

BK Klitten-spiller indtager førstepladsen på topscorerlisten

Fodbold

Skjern var bagud 2-0 men vandt 6-2

Fodbold

To brændte straffespark i målløst lokalopgør

Skjern Håndbold For abonnenter

Husk det er bedst af tre kampe

Sport

Ringkøbing IF overtager førstepladsen efter sejr med tenniscifre

Skjern Håndbold For abonnenter

Mathias Gidsel vil ødelægge mors drøm om et nyt DM

Fodbold

Trætte Spjald tabte 6-0 i Holstebro