Annonce
EM I HÅNDBOLD

Norsk stjernespiller: Jeg vidste, at Jesper Jensen var den rigtige løsning for Danmark

Sanna Solberg, bagest, kunne på forhånd godt have fortalt, at Jesper Jensen ville gøre det godt som dansk landstræner. Hun har haft ham som træner i Team Esbjerg siden sommeren 2017. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sanna Solberg er ikke spor overrasket over, at Danmark har succes med Jesper Jensen som landstræner. - Det kunne jeg faktisk godt have fortalt dem på forhånd, siger hun.
Annonce

Siden sommeren 2017 har norske Sanna Solberg stort set gået op af landstræner Jesper Jensen hver eneste dag.

Det har hun gjort hjemme i Team Esbjerg, hvor hun er spiller, og han er cheftræner - og hun er ikke det mindste overrasket over, at Danmark til denne slutrunde gør det godt og kommer med et helt andet udtryk end tidligere.

- Jeg vidste det. Jeg vidste, at det var den rigtige løsning for Danmark, hvis de for alvor ville forbedre sig, siger Sanna Solberg, der altså skal op mod sin klubtræner, når der fredag aften er EM-semifinale mellem Norge og Danmark.

Så det bliver helt sikkert en speciel oplevelse, da også Team Esbjerg-spillerne Marit Frafjord, Marit Røsberg Jacobsen, Kristine Breistøl og Rikke Marie Granlund er en del af den norske EM-trup.

- Ja, det er klart, når vi nu kender hinanden så godt og har haft så mange fantastiske oplevelser sammen, men vi spillede jo mod Jesper og Danmark i Golden League i oktober, og vi havde også et par kampe mod hinanden op til slutrunden, så vi har fået det prøvet af.

- Når først kampen er i gang, har vi en opgave, og han har en opgave. Det er vilkårene.

Annonce

Rigtig smart

Sanna Solberg er ikke i tvivl om, hvad det er, der gør Jesper Jensen til en både fremragende og vellidt håndboldtræner.

- Han er taktisk dygtig. Ja, han er faktisk rigtig smart i kampene, hvor han er virkelig god til at finde løsninger. Det har vi vundet mange kampe på hjemme i klubben. Og så er han så god til at skabe tryghed og få alle på et hold til at stole på hinanden.

- Og så er han bare et godt menneske. Han er rar, og jeg kan vældig godt lide ham, siger Solberg, der hænger på Jesper Jensen længe endnu hjemme i Team Esbjerg, da hun for kort tid siden forlængede frem til 2024.


Danmark virker også vældig opsat. De er kommet med en helt anden gejst denne gang.

Sanna Solberg


Sanna Solberg håber og tror, at Norge kan gå hele vejen ved slutrunden.

- Det er en stor sult i vores hold, da det er længe siden, vi sidst vandt noget. Jeg ved, at vi er favorit, men vi er ydmyge og har indtil videre håndteret udfordringerne fint.

- Danmark virker også vældig opsat. De er kommet med en helt anden gejst denne gang, og de har virkelig gjort det godt. Jeg var i hvert fald imponeret over præstationen i kampen mod Rusland, så vi skal være gode for at vinde på fredag.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce