Annonce
Hvide Sande

Normalt er han ikke i sadlen i Søndervig: Allan snupper lang cykeltur tværs over Jylland

Manden bag motionscykelløbet Coast2Coast, Allan Johansen, sætter sig selv i sadlen lørdag for at deltage i en noget anderledes udgave af det populære arrangement, som normalt trækker op mod 1000 deltagere. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Motionscykelløbet Coast2Coast med start i Søndervig er aflyst i år, men arrangøren byder alligevel på en lang tur tværs over Jylland - dog for en langt mindre skare end de normalt op mod 1000 deltagere.
Annonce

Søndervig: 20 deltagere i stedet for 1000.

Det bliver cirka sådan, billedet tager sig ud, når Allan Johansen lørdag morgen står ved Beach Bowl i Søndervig og byder velkommen til en alternativ udgave af det populære motionscykelløb Coast2Coast.


Corona gør jo, at folk er lidt nervøse for sådan nogle ting. Folk er påpasselige.

Allan Johansen


Arrangementet har normalt stor tiltrækningskraft, men femte udgave bliver gennemført i en corona-amputeret udgave. I august besluttede Allan Johansen sig for at aflyse 2020-versionen af Coast2Coast, men han vil alligevel ikke helt undvære løbet, der har mål i Aarhus.

Derfor sætter 2006-vinderen af DM i landevejscykling sig i sadlen på lørdag og kører med i en mini-udgave af den omkring 190 kilometer lange udfordring. Mest af alt for hyggens skyld og for at skabe lidt socialt samvær med rundt regnet 26 kilometer i timen.

- Der er cirka 20 tilmeldte, og jeg tror ikke, vi bliver ret mange flere. Corona gør jo, at folk er lidt nervøse for sådan nogle ting. Folk er påpasselige, siger Allan Johansen.

Deltagerne i lørdagens alternative udgave af Coast2Coast kan glæde sig over at have et par servicebiler i baghjulet, så der kan skiftes en slange og serveres et stykke kage, når behovet opstår.

Annonce

En tur på otte timer

Midt i ærgrelsen over, at han har været nødt til at aflyse sit store arrangement, kan Allan Johansen glæde sig lidt over, at han nu selv - for første gang - kan prøve kræfter med ruten:

- Jeg er ikke i den bedste form længere, men jeg kender mig selv - det skal jeg nok klare, siger motionsrytteren, der i sin tid som professionel kørte for blandt andre Team CSC.

Allan Johansen tilføjer, at deltagerne på lørdag kører den sædvanlige rute fra Søndervig til landsbyen Hjøllund sydvest for Silkeborg, hvorfra der bliver styret lidt uden om de normalt værste bakker på vejen videre østpå.

Når den lange distance er tilbagelagt efter forventeligt otte timer, bliver deltagerne budt på en sandwich og en øl ved Tangkrogen i Aarhus.

Mens Allan Johansen træder i karakter tværs over Jylland i løbet af lørdagen, bliver der samtidig budt på næstsidste etape af årets Tour de France, hvor manden bag Coast2Coast har en klar favorit:

- Jeg er sikker på, at det bliver Roglic, der vinder, siger Allan Johansen, om den 30-årige slovener, der har en fortid som skihopper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce