Annonce
Erhverv

Normal rykker ind i Ringkøbings gågade: Landbobanken udsætter stort byggeri et halvt år

Hertz-bygningen får lov at blive stående til efter årsskiftet. I mellemtiden bliver den pop-op-hjem for Normal. Foto Poul Osmundsen.
Landbobanken mangler blot den endelige godkendelse, så kan man gå i gang med udvidelsen af bankens hovedsæde; men man har besluttet at udsætte projektet, oplyser direktør John Fisker.

RINGKØBING: Landbobanken har besluttet at udsætte starten på udvidelsen af bankens hovedsæde i Nygade i et halvt år. I stedet rykker kæden Normal ind i den tomme Hertz-bygning hen over sommeren.

Normal - der beskrives som en hybrid mellem en dagligvareforretning og en forretning med artikler til personlig pleje - var også til stede i Ringkøbing sidste år, hvor kæden havde en pop-op-butik i den gamle Matas-bygning.

Normal ville gerne have mere plads, og det får man i Hertz-bygningen.

Annonce

Selve forretningen Hertz er midlertidig flyttet længere hen i gågaden i den bygning, der blev ledig, da Hans Ruby ophørte med at drive sin tøjforretning.

Egentlig skulle arbejdet med at rive Hertz-bygningen ned være startet, så snart byrådet havde godkendt den lokalplan, der gør byggeriet muligt. I denne uge godkendte teknik- og miljøudvalgets flertal lokalplanen, og i maj ventes byrådet at gøre det samme.

- Men vi har besluttet at vente til efter nytår med at starte på nedrivningen, siger direktør i Landbobanken, John Fisker.

- Det er der flere grunde til. For det første vil vi undgå den forstyrrelse midt i forretningernes højsæson, som sådan et byggeri ville være. Forretningerne har haft det hårdt nok det forløbne år, og vi kan godt vente med at begynde, til sommerhandlen og julehøjsæsonen er overstået, siger John Fisker.


Forretningerne har haft det hårdt nok det forløbne år, og vi kan godt vente med at begynde, til sommerhandlen og julehøjsæsonen er overstået.

John Fisker, direktør Landbobanken.


- For det andet har håndværksvirksomhederne rigeligt at lave lige nu, og mange af dem har travlt til ind i 2022, hvor der igen begynder at blive plads i ordrebøgerne. Ved at vente med at starte byggeriet, er vi også med til at sprede arbejdet til en periode, hvor der er mindre travlt, fortsætter han.

Snart licitation

Landbobanken vil dog holde licitation over byggeriet allerede inden sommerferien, så man er klar til at starte, så snart butikkernes travle perioder er overstået, og så snart håndværkerne har kapacitet til det.

Sådan kommer det nye byggeri i Nygade til at se ud. Visualisering.

Når arbejdet starter, vil Hertz-bygningen altså blive fjernet, og i stedet vil der blive opført en ny bebyggelse i to en halv etage på Nygade 4 og en gangbro over gågaden med direkte adgang til og fra bankens eksisterende bygninger på nordsiden af Nygade.

Eneste medlem af teknik- og miljøudvalget, der var imod beslutningen om at give grønt lys for byggeriet, var Niels Rasmussen (SF).

- Jeg stemte nej, fordi jeg er imod etableringen af en gangbro. Jeg synes, det er et fremmedlegeme i bybilledet, siger han til Dagbladet.

- Selve den nye bygning har jeg ikke noget imod; det tegner til at blive en flot bygning, der vil være en gevinst for bybilledet i Ringkøbing, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce