Annonce
Sport

Norge modstår sydkoreansk pres og går videre ved VM

Lucy Nicholson/Reuters
Sydkoreas fodboldkvinder dominerede, men måtte gå fra banen med et 1-2-nederlag til Norge ved VM.

Norge er videre ved kvindernes fodbold-VM, selv om nordmændene var i store problemer i mandagens nøglekamp mod Sydkorea.

På trods af et stort sydkoreansk overtag vandt nordmændene med 2-1 efter scoringer på straffespark tidligt i begge halvlege.

Mens nordmændene er klar til turneringens ottendedelsfinaler, kan sydkoreanerne booke flybilletterne hjem fra Frankrig. Holdet forlader turneringen efter lutter nederlag.

Sydkorea var tvunget til at vinde kampen over Norge for at kunne gå videre - enten som toer i gruppen eller som en af de fire bedste treere. Sydkoreanerne spillede da også chancen og fortjente en bedre skæbne.

To dumme straffespark og manglende skarphed foran mål beseglede dog holdets slutrundedeltagelse.

Det første klodsede straffespark blev begået efter tre minutter, da Chelsea-spilleren Maria Thorisdottir blev revet ned efter et hjørnespark.

Caroline Graham Hansen blev sat til at sparke, og den kommende Barcelona-kant var sikker fra pletten.

Det skulle vise sig at være nordmændenes eneste forsøg inden for rammen i første halvleg.

Sydkoreanerne havde bolden mest og var mere skydeglade, men skarpheden manglede i både afslutninger og i flere situationer, hvor der var mulighed for at spille sig til store chancer. Derfor kunne Norge gå til pause foran med 1-0.

Anden halvleg åbnede ligesom første halvleg. Lidt mere end tre minutter efter pausen begik Sydkorea atter et klodset straffespark. Målscorer Caroline Graham Hansen var egentlig ved at drible sig ned i en skidt position i straffesparksfeltet, da hun unødvendigt blev sparket ned.

Målscoreren fra første halvleg var ikke selv i stand til at tage straffesparket og måtte lade sig udskifte. I stedet trådte Isabell Herlovsen frem mod pletten og scorede, på trods af at den sydkoreanske målmand havde hånden på bolden.

Et kvarter senere burde nordmændene endegyldigt have lukket kampen, men Karina Sævik brændte en stor chance i feltet.

I stedet kom sydkoreanerne tilbage i kampen inden de sidste 13 minutter, da Min-Ji Yeo fortjent kunne udligne tæt under mål.

Siden fulgte også et pres for en udligning, men Norge stod imod og kan nu se frem til at spille i knockoutfasen.

Det samme kan Frankrig, som samtidig vandt 1-0 over Nigeria.

Nigerianernes skæbne er uvis, da holdets tre point muligvis rækker til en plads som en af de fire bedste treere på tværs af de seks grupper.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce