Sport

Norge modstår sydkoreansk pres og går videre ved VM

Lucy Nicholson/Reuters
Sydkoreas fodboldkvinder dominerede, men måtte gå fra banen med et 1-2-nederlag til Norge ved VM.

Norge er videre ved kvindernes fodbold-VM, selv om nordmændene var i store problemer i mandagens nøglekamp mod Sydkorea.

På trods af et stort sydkoreansk overtag vandt nordmændene med 2-1 efter scoringer på straffespark tidligt i begge halvlege.

Mens nordmændene er klar til turneringens ottendedelsfinaler, kan sydkoreanerne booke flybilletterne hjem fra Frankrig. Holdet forlader turneringen efter lutter nederlag.

Sydkorea var tvunget til at vinde kampen over Norge for at kunne gå videre - enten som toer i gruppen eller som en af de fire bedste treere. Sydkoreanerne spillede da også chancen og fortjente en bedre skæbne.

To dumme straffespark og manglende skarphed foran mål beseglede dog holdets slutrundedeltagelse.

Det første klodsede straffespark blev begået efter tre minutter, da Chelsea-spilleren Maria Thorisdottir blev revet ned efter et hjørnespark.

Caroline Graham Hansen blev sat til at sparke, og den kommende Barcelona-kant var sikker fra pletten.

Det skulle vise sig at være nordmændenes eneste forsøg inden for rammen i første halvleg.

Sydkoreanerne havde bolden mest og var mere skydeglade, men skarpheden manglede i både afslutninger og i flere situationer, hvor der var mulighed for at spille sig til store chancer. Derfor kunne Norge gå til pause foran med 1-0.

Anden halvleg åbnede ligesom første halvleg. Lidt mere end tre minutter efter pausen begik Sydkorea atter et klodset straffespark. Målscorer Caroline Graham Hansen var egentlig ved at drible sig ned i en skidt position i straffesparksfeltet, da hun unødvendigt blev sparket ned.

Målscoreren fra første halvleg var ikke selv i stand til at tage straffesparket og måtte lade sig udskifte. I stedet trådte Isabell Herlovsen frem mod pletten og scorede, på trods af at den sydkoreanske målmand havde hånden på bolden.

Et kvarter senere burde nordmændene endegyldigt have lukket kampen, men Karina Sævik brændte en stor chance i feltet.

I stedet kom sydkoreanerne tilbage i kampen inden de sidste 13 minutter, da Min-Ji Yeo fortjent kunne udligne tæt under mål.

Siden fulgte også et pres for en udligning, men Norge stod imod og kan nu se frem til at spille i knockoutfasen.

Det samme kan Frankrig, som samtidig vandt 1-0 over Nigeria.

Nigerianernes skæbne er uvis, da holdets tre point muligvis rækker til en plads som en af de fire bedste treere på tværs af de seks grupper.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce