Annonce
Alarm 112

Nordsjællandsk mand betalte for overgreb på filippinske børn

Kjersti Hjelmen/Ritzau Scanpix
Landsret har skærpet straffen en smule i forhold til byretsdom fra Lyngby. FBI satte dansk politi i gang.

Et stort antal børn i Filippinerne blev misbrugt seksuelt, fordi en mand i Nordsjælland havde bestilt og betalt for overgrebene.

Forbrydelsen er mandag blevet vurderet af Østre Landsret, som har idømt den 62-årige mand fængsel i fire år og seks måneder. Det er en skærpelse på et halvt år i forhold til den afgørelse, som Retten i Lyngby oprindeligt traf i november sidste år.

En del af børnene var under 12 år, og nogle var under 15 år.

Hjemme foran sin computerskærm i Nærum kunne Bjarne Nygaard Pedersen følge med i, hvad der foregik på den anden side af Jorden. Det skete igennem fire år fra 2012 til 2016.

Byretten mente sidste år ikke, at en særlig bestemmelse om unges optræden i en pornografisk forestilling kunne bruges på det, som den 62-årige har gjort. Denne vurdering fejes imidlertid mandag til side af landsretten. Paragraffen gælder også i tilfælde, hvor der sker livestreaming af forestillingen, hedder det.

Det var anklagemyndigheden, der havde anket byrettens dom. Kravet var en straf på fængsel mellem seks og syv år.

I nogle tilfælde var der tale om voldtægt, andre gange var det blufærdighedskrænkelse. Især piger var ofre.

I anklageskriftet hedder det, at prisen på et overgreb på et barn lå mellem 120 og 360 kroner. Det var jævnligt barnets mor eller andre familiemedlemmer, som medvirkede.

Ved domsafsigelsen mandag oplyser retsformanden ikke noget om antallet af ofre. Hun nævner dog, at landsretten har dømt den 62-årige i videre omfang end byretten. Her blev han fundet skyldig i 33 forhold.

På den anden side har landsretten frifundet den tiltalte for nogle forhold. Forklaringen er, at der ikke er ført tilstrækkeligt bevis for, at den tiltalte i disse tilfælde havde bestilt og betalt for forbrydelserne.

Nordsjællands Politi indledte efterforskningen i 2016. Det skete på baggrund af et tip fra det amerikanske forbundspoliti, FBI. Den dømte har været varetægtsfængslet siden oktober 2016.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce