Annonce
Tarm

Nordfløjen på Tarm Skole skal rives ned: Politikere siger ja til milliondyr renovering

Når Den Hvide Villa er gjort klar, skal der blandt andet være sløjdlokale her. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Uanset hvordan skolestrukturen bliver, vil der fortsat være behov for 0. til 9. klasse i Tarm. Derfor har udvalget givet grønt lys til en løsning, der også indebærer nedrivning.
Annonce

TARM: Nordfløjen på Tarm Skole får nu dødsstødet. Både af bulldozerne, men også af politikerne i børne- og familieudvalget, der nu har besluttet sig for, at bygningen skal rives ned, og aktiviteterne flyttes over i Den Hvide Villa, som er blevet ledig. Muligvis skal den bygning, der kaldes Præsteboligen, også væltes, men dens skæbne afgøres senere.

Det er en løsning, som kommer til at 9,8 millioner kroner, og det sker blot et års tid før, der er afklaring på den fremtidige skolestruktur, hvor alle skoler er i spil.

Alternativet er at ofre en halv million kroner årligt, så bygningen lige nøjagtig kan lappes så meget, at den stadig kan bruges, men det var en løsning, som udvalget ikke ønskede at gøre brug af. Det rejser så spørgsmålet, om det ikke var bedre at ofre en halv million, inden der er en endelig afklaring, i stedet for at bruge et beløb, der er 18 gange højere.

- Vi har en tro på, at der også er 0. til 9. klasse i Tarm i fremtiden, forklarer udvalgsformand Trine Ørskov (S) om den beslutning, der følger administrationens indstilling.

Udvalget drøftede også timingen, men som Trine Ørskov konstaterer, så er det et eksempel på, at selvom udvalget lige nu har mange projekter i gang, som peger mod fremtiden, så er der stadig også ting her og nu, der skal gøres noget ved. Udvalget nåede frem til, at det ikke ville være forsvarligt, hvis der ikke blev gjort noget.

Den valgte model er den billigste langvarige løsning af de fire scenarier, der kunne vælges imellem. Det ville ikke være muligt at samle alle eleverne i Tarm på en adresse, men hvis der pludselig bliver brug for at udvide kapaciteten, kan det gøres på matriklen på Vardevej.

En anden medvirkende faktor til beslutningen er, at Den Hvide Villa er bevaringsværdig.

- Det er en gammel bygning, som kan holdes og bruges i mange år fremover, og den type bevaringsværdige bygninger er der ikke mange af i Tarm i forvejen, siger Trine Ørskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce